2024. április 26., péntek
KORMÁNYELLENES DEMONSTRÁCIÓ

Új Magyar Köztársaságért kezdődött demonstráció Budapesten

Új Magyar Köztársaságot! mottóval kezdődött demonstráció civil szervezetek és ellenzéki pártok szimpatizánsainak részvételével vasárnap délután Budapesten, a Keleti pályaudvarnál. A Baross téren a rendezvény kezdetére, a szervezők becslése szerint, mintegy 5-10 ezren gyűltek össze.

A Facebookon meghirdetett rendezvény szervezői meghívójukban azt írták: március 15. a szabadság, a polgári jogegyenlőség, a közteherviselés és a függetlenség szimbóluma, egy olyan köztársaságé, amelyet szerintük a Fidesz kormányzása megszüntetett.
A pályaudvarnál egy teherautón felállított rögtönzött színpadon Vajda Zoltán, a "60ezren a magánnyugdíjukért" Facebook-csoport képviseletében azt mondta, céljuk, hogy ledöntsék az "orbáni kártyavárat", és ezért tenni is akarnak.
Kész Zoltán, a veszprémi időközi választáson a baloldali pártok támogatásával parlamenti mandátumot szerző képviselő Orbán Viktort diktátornak nevezte, és arról beszélt, hogy a kormányfő eredetileg is keletre, Moszkvába akarta vezetni az országot.