2024. április 27., szombat
TENISZ

Mónika utolsó bemutató mérkőzése

Szeles Mónika ütővel a kezében többé nem lép a teniszpályára. A volt világelső újvidéki, miután a New York-i Madison Square Gardenben, az argentin Gabriela Sabatini ellen játszva, megemlékezett a mestertorna 25 évvel ezelőtti döntőjéről, amikor óriási csatában 3:2-re győzött, kijelentette, hogy ezentúl nem játszik bemutatókat sem.

Őt tehát már nem láthatjuk a pályán, április 18-án és 19-én viszont Újvidéken szurkolhatunk Szerbia női válogatottjának a Fed-kupa második Világcsoportja feltöltéséért megrendezésre kerülő, Paraguay elleni mérkőzésen. Egészen biztos, hogy a csapatban lesz a budapesti zónatorna két hőse, Aleksandra Krunić és Ivana Jorović, saját bejelentése szerint pedig Ana Ivanović is szívesen vállalná a válogatottságot. Egy biztos, a szerbiai teniszezőnők a jelen pillanatban nincsenek jó formában. Ivanović a múlt héten Monterreyben, Krunić a legutóbbi két tornáján teljesített gyengén, Jelena Janković, Bojana Jovanovski és Jovana Jakšić pedig sorozatban gyártják a gyönge eredményeket, s csak idő kérdése, hogy mikor buknak nagyot a ranglistán. Krunićnak a román Monica Niculescu elleni múlt éjjeli sima veresége még nem végzetes, de ha rövidesen nem lendül formába, ő is a lejtőn találja magát.

Az idén először nyert zsinórban három meccset Filip Krajinović. Egyet a Davis-kupában, kettőt pedig az Indian Wells-i selejtezőben, amivel feljutott a táblára. A zombori nem sokat bajlódott az ausztrál Luke Saville-lel, és az sem elképzelhetetlen, hogy még egy lépést tesz a tornán, hisz következő ellenfele a 27 éves és a ranglistán 134. holland Igor Sijsling, aki ugyan tapasztalt, de mégsem félelmetes rivális. A győztes jutalma a Rafael Nadal elleni mérkőzés lehetősége lesz.

Indian Wellsben Nenad Zimonjić először játszik új páros partnerével, a lengyel Marcin Matkowskival. A bemutatójukon neves ellenfelük lesz, hisz a svájci Federer, Lammer kettőssel sorsolták őket össze.

A kínai Guangzhouban mára halasztották el a 2. forduló meccseit, közöttük a FucsovicsDevvarman találkozót is. A floridai Gainesville-ben a magyar Stollár Fanni a főtábla 1. fordulójában esett ki, hisz a 6:1-re megnyert első játszma után váratlanul veszített az amerikai Rianna Valdes ellen. Az olaszországi Solarinóban Bondár Anna nem igazolta az elvárásokat, és kikapott az olasz Cristina Ferrandótól, míg Gálfi Dalma a döntő játszmában breakhátrányból fordítva nyert a brit Silva Eden ellen, és a negyeddöntőben ma a szabadkártyás olasz Jessica Pierivel találkozik.

Érdekes lehet a következő játékhét, hisz két szerbiai tehetség lép újra pályára. Ivana Jorović Spanyolországban, a sevillai 25 ezres tornán játszik, míg Györe László a benevezési lista jelenlegi állása szerint a 4. kiemelt lesz a pulai futures tornán.

INDIAN WELLS. – A női torna 1. fordulójában: Niculescu–Krunić 6:2, 6:1, Vekić–Chirico 6:4, 6:3, Riske–Lučić 6:2, 6:3, Falconi–Tomljanović 7:6, 6:4, Watson–Görges 6:4, 5:7, 6:3, Barthel–Mladenović 6:3, 5:7, 6:4, Van Uytvanck–Nara 4:6, 6:3, 6:2, Pavljucsenkova–Larsson 6:4, 6:3, Vesznyina–Kozlova 6:3, 6:3, Arruabarrena–Rybáriková 6:0, 6:1. Férfiak, selejtező, 2. forduló: Krajinović–Saville 6:1, 7:6.

GAINESVILLE. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Valdes–Stollár 1:6, 7:5, 6:3.

SOLARINO. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Gálfi–Silva 2:6, 6:4, 6:4, Ferrando–Bondár 6:4, 4:6, 6:4.