2024. április 29., hétfő

Nem növekszik a járulék

Ülésezett a magyarkanizsai képviselő-testület

Pénteken tizenegy napirendi pontról határozott a magyarkanizsai képviselő-testület. Az egyik legfontosabb, polgárokat érintő döntés az építési terület rendezése utáni járulék megállapítása volt, melyet Rácz Diána jogi ügyekkel megbízott szakmunkatárs ismertetett.

– A rendeletben lévő szorzószámokat úgy határoztuk meg, hogy a járulék megegyezzen az előző rendeletben szereplő összeggel, így az nem fog drágulni, sőt ha egy összegben fizeti ki az építtető, 30%-os kedvezményt kap, de lehetőség van arra is, hogy 36 havi részletben fizesse ki a járulékot. Ha az épület alapterülete nagyobb, mint 200 négyzetméter, akkor bizonyos fizetési biztosítékokat kell benyújtani. Amennyiben kommunális szempontból nem teljesen ellátott építési területről van szó, tehát nincs járda, bekötőút, közvilágítás, vízvezeték vagy csatornahálózat, a hiányosságok arányában csökken a járulék is – mondta Rácz Diána.

Az ülésen emellett elfogadták a Szabadkai Regionális Hulladéktároló Kft., a Szociális Központ, a Településrendezési Közvállalat és a rendkívüli helyzetek községi törzskarának 2015. évi munkatervét. Több tisztséget illetően fölmentésekről és kinevezésekről döntöttek a képviselők, többek között a Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ igazgatójáról is, mely posztot ezentúl Fejsztámer Róbert helyett Molnár Makai Krisztina magyarkanizsai okleveles agrármérnök tölti be.