2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – SPARTACUS

Újra Dragan Simovićot választották elnöknek

A Spartacus Labdarúgóklub választási közgyűlést tartott, amelyen egyhangúlag az eddigi elnöknek, Dragan Simovićnak szavaztak bizalmat a küldöttek, így a 2015–2019-es periódusban is ő áll a klub élén.

Az elmúlt idényt a 10. helyen zártuk, ami a leggyengébb szereplésünk, amióta visszajutottunk a Szuperligába. Ez azonban a generációváltás következtében várható volt, hiszen tapasztalt játékosaink egy része máshol folytatta pályafutását, az újonnan érkezettek pedig még nem rendelkeztek a szükséges szuperligás tapasztalattal. Hasonló a helyzet a mostani bajnokságban is, amelynek felfiatalított csapattal vágtunk neki. Nem kötünk olyan szerződéseket, amelyeket nem tudunk teljesíteni, így egyike vagyunk annak a három klubnak, amelyek nem kaptak semmiféle szankciókat a szövetség részéről. A pénzügyi keret 2014-ben két és félszer kisebb volt, mint az előző évben, nem bonyolítottunk le komolyabb átigazolást, így takarékoskodni kényszerülünk. A 9. helyet foglaljuk el, amivel elégedettnek kell lennünk. Nehéz tavasz elé nézünk, hiszen a sorsolás nem túl kedvező a számunkra – mondta Simović.

A klubban komolyan foglalkoznak az utánpótlással, nemrégiben új edzőkkel erősítették meg a szakmai stábot. A tervek szerint a következő idényben az ifjúsági csapat visszatér a Vajdasági Minőségi Ligába, és a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok csatlakoznak az első csapathoz, míg a serdülők továbbra is a Szerbiai Minőségi Ligában szerepelnének.

Simović kiemelte, hogy a munkafeltételek jelentősen javultak azóta, amióta a Stadion KKV átvette a városi stadiont. Az elkövetkező időszakban két jelentős beruházás várható az infrastruktúra területén.

Egyik a reflektorok felállítása, a másik pedig az egyik segédpályánk műfűvel való borítása. Műfüves pályát három vajdasági város kap, eddig Inđija és Pancsova jelezte ilyen irányú igényét, de remélem, hogy mi is sikerrel járunk. A pálya létrejöttével jelentősen javulnának az első csapat és az utánpótlás-együttesek munkafeltételei – emelte ki Simović.

A választási bizottsághoz csak egy javaslat érkezett, így a közgyűlés tagjai egyhangúlag Simovićot választották a klub elnökévé.

Reméltem, hogy rajtam kívül lesz még jelölt. Próbáltam a körülöttem lévő embereknek sugallni, hogy valaki vegye át ezt a szerepet, de ismét az egyetlen jelölt voltam. Felhívnám a jó szándékú emberek figyelmét, a város és a gazdaság részéről is, hogy kapcsolódjanak be a Spartacus munkájába, és beszélgessünk a stafétabot átvételéről. Rengeteg kötelezettségem van a Vajdasági Labdarúgó-szövetségben, privát kötelezettségeim is vannak, nem célom a funkciók halmozása – szögezte le Simović.

Az elnök mellett az igazgatóbizottságban Željko Knežević, Kasza József, Tomislav Stantić, Živojin Janić, Goran Drača, Bogdan Laban, Somogyi Sándor, Branko Đuričić, Srđan Đurica, Branislav Jovanović, Predrag Petričević, Mirko Lazić, Nenad Ivanišević, Zlatko Bešlagić, Zoran Došlo, Zoran Tripković, Milomir Nastić, Branislav Savić, Tomislav Veljković, Dejan Rajić, Željko Jurišić és Radojica Ristić kapott helyet.