2024. április 27., szombat

Átmenő osztályzat a Városfejlesztési Ügynökségnek

A zombori városi tanács jóváhagyta a Városfejlesztési Ügynökség (RAGS) 2015-ös munka- és pénzügyi tervét. Az ügynökség igazgatója, Zoran Vlaisavljević indoklásában az áll, hogy a benyújtott terv csupán a városi költségvetésből történő finanszírozás egy részére vonatkozik, az ügynökség működéséhez szükséges pénzből ez az egyedüli biztosított forrás, ami mindössze az év első három hónapjára lesz elegendő.

Az igazgató egyben azzal a kérelemmel fordult a városi tanácshoz, hogy ütemezze át az eszközök átutalását. Szerinte az alkalmazottak decemberi és januári személyi jövedelmének kifizetéséhez egymillió négyszázezer dinárra van szükség, februárra és márciusra pedig egyenként 800 000-re. Vlaisavljević a beadványhoz részletes kimutatást csatolt a Városfejlesztési Ügynökség kinnlevőségeiről, illetve tartozásairól.

A RAGS az idén hárommillió dinárt kap a városi kasszából, ennek több mint kétharmadát a bérek, adók és illetékek viszik el. Tekintettel, hogy az ügynökség a város évi támogatását három hónap alatt föléli, a többit saját tevékenységéből kell előteremteni, vagyis eleget kell tennie az iránta támasztott elvárásnak, vagyis önellátóvá kell válnia.

A városi tanács az önkormányzat gazdasági ügyosztályának javaslatára elfogadta a RAGS munka- és pénzügyi tervét, jóváhagyta az átutalások ütemtervének módosítását, és fölhatalmazta a polgármestert a RAGS 2015-ös finanszírozási szerződésének aláírására.