2024. április 27., szombat

Meggyilkoltak egy diáklányt

Az emberölés elkövetését beismerő hatvanegy éves férfinak mindmáig nem volt aktája a rendőrségnél

Szerda éjszaka megtalálták annak a tizennyolc éves diáklánynak a holttestét, aki két nappal korábban tűnt el a zaječari diákotthonból. A rendőrség több gyanúsítottat is kihallgatott, közöttük a hatvanegy éves, zaječari Č. Đ.-t, aki először tagadta, hogy bármi köze lenne az esethez, a városban elhelyezett térfigyelő kamerák felvételein azonban a férfi a lány társaságában látható. A rendőrség a férfi gépkocsiját is átkutatta, és hajszálakat találtak. A DNS-vizsgálat megerősítette, hogy hajszálak a meggyilkolt diáklányé. Miután szembesítették a bizonyítékokkal, a férfi beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot. Elmondta, hogy a lány eltűnésének napján a gépkocsijában tartózkodott, Salaš falu irányába utaztak. Azt mondta, a lánnyal arról beszélgettek, hogy a jövőben gondot viselhetne az idős férfira és feleségére cserébe a házaspár vagyonáért. A téma miatt állítólag veszekedés tört ki közöttük, ekkor ölte meg a lányt. Az, hogy pontosan hogyan követte el a gyilkosságot, nem derült ki. Nem hivatalos sajtóinformációk szerint megverte, megfojtotta, majd a vízbe dobta a lány holttestét.

A rendőrségnél elmondták, hogy a gyanúsított eddig nem követett el bűncselekményt, mindenki nyugodt és békés emberként ismerte.

A diáklány testét Salaš falu környékén találták meg, az öntözőrendszer mellett felállított gát környékén. A lány Veliki Jasikova faluból származik, édesanyjával és mostohaapjával élt. A helybéliek elmondása szerint szorgalmas és jó diák volt.