2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Több mint negyvenen edzenek

November végén tizenkét csapatos tornát szervez a Moholiak Asztaliteniszklub

Három évvel ezelőtt kezdte el szervezni Nagy Ferenc az asztalitenisz-edzéseket Moholon, ahol a helyi földművesek támogatásával az idén áprilisban már sikerült bejegyeztetni a Moholiak Asztaliteniszklubot is. A klubelnökként és edzőként is tevékenykedő Nagy Ferenc elmondta, hogy az egyesületben több mint negyvenen űzik a sportágat a Csobolyó Művelődési Egyesület épületében. Az egyesületben több korosztály edz, a serdülők, az ifik, a felnőttek és a veteránok. A legfiatalabb játékosuk hétéves, a legidősebb hatvanhét esztendős. A klub bejegyzése a fiatalok érdeklődése mellett azért is volt fontos számukra, hogy részt vehessenek tornákon és a ligaküzdelmekben is.
– Harmincnyolc játékosunk edz rendszeresen, de hozzánk tartozik az a tizenhat-tizenhét földműves is, akik a mezőgazdasági munkálatok szünetében, az ősz végétől kora tavaszig játszanak velünk. Az edzéseket jómagam vezetem, amelyek lebonyolításában mindig van segítőm a veteránok és a felnőttek közül – magyarázta Nagy Ferenc. – Hetente három edzést tartunk, hétfőn, szerdán és pénteken. Ezeken a napokon 17 órától tréningeznek a serdülők, 18 órától az ifjúsági korosztály, 19 órától pedig a felnőttek és a veteránok. Az edzéseket fél tízkor szoktuk befejezni. A moholi helyi közösségtől kaptunk támogatást asztal vételére, de mi is adtunk össze pénzt erre a célra. Az egyesületnek négy asztala van. Az elkövetkezőkben szeretnénk minél több játékost regisztrálni. A fiatalokat szeretnénk elmozdítani a számítógép elől, és összefogni őket az egyesületen belül, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak és barátkozzanak egymással. A vendégjátékok alkalmával pedig megismerkedjenek a vidéki társaikkal is. A jövőben szeretnénk minél több tornán szerepelni, valamint kapcsolatot teremteni a vajdasági egyesületek elnökeivel és az edzőivel. Továbbá szeretnénk a környékbeli települések asztaliteniszklubjaival együttműködve egy amatőrligát elindítani, amelyben játszhatna minden gyerek és felnőtt – közölte a moholi klubelnök-edző, aki hozzátette, hogy november 29-én Moholon, a sportcsarnokban asztalitenisz-tornát szerveznek tíz-tizenkét csapat részvételével. Ezen az amatőrliga megalakításának szándékáról is egyeztetni kívánnak a megjelenő klubelnökökkel és edzőkkel.
A Moholiak Asztaliteniszklubot az elmúlt időszakban támogatták a helyi földművesek és a moholi helyi közösség, a Csobolyó ME helyszínt biztosított számukra az edzések megtartásához, valamint Ada község sportközpontja logisztikai és szervezési feladatokban segített neki. Nagy Ferenc elmondta, hogy a klubnál minden újabb támogatót szívesen látnak, akárcsak azokat a fiatalokat, akik szeretnének asztalitenisszel foglalkozni, jelentkezésüket várják a Csobolyó épületében az edzések napján.