2024. április 27., szombat

Tétmeccs lesz a pénteki is

Ha az este legyőzte Stan Wawrinkát, Novak Đoković még nem biztosította az elődöntőt a londoni mestertornán. Tegnap ugyanis az A csoport harmadik meccsén a cseh Tomáš Berdych két játszmában múlta felül a horvát Marin Čilićet, így még versenyben maradt, és pénteken tétmérkőzést vívhat a világelső szerbbel, aki Londonban nemcsak a címvédésért küzd, hanem a világelsőség megvédésért is, így az este teljes erőbedobással kellett játszania az Australian Open svájci bajnokával.

Ez volt az összesen 18. és az idei második meccsük, az előzőt Melbourne-ben Wawrinka nyerte.

Nagy meglepetés, hogy a US Open horvát bajnoka még gyöngébben játszott Berdych ellen, mint az első körben Novakkal szemben. Ez a meccs is rövid volt, és két játszmában ért véget, csakúgy mint a mestertorna eddigi összes egyéni csatája.

A B csoportban a múlt este a skót Andy Murray le tudta győzni a mestertornán újonc kanadai Miloš Raonićot, így e kvartettben két kör után még semmi sem dőlt el. A mai utolsó fordulóban ugyanis 15 órakor a Nisikori–Raonić, 21 órakor pedig a Federer–Murray meccsek következnek, s még Federer is lecsúszhat a 3. helyre, vagy Raonić is lehet még továbbjutó második. A legvalószínűbb persze, hogy Federer és Nisikori nyernek, és együtt lépnek tovább.

A párosok 2. fordulójában a Bryan fivérek javítottak a holland Rojer és a román Tecau elleni győzelem révén, a másik csoportból a horvát Ivan Dodig és a brazil Marcelo Melo ott lesznek az elődöntőben. Dodig és Melo kedden este két kimondottan szoros játszmában győzték le a spanyol Granollers, M. López kettőst. Daniel Nestor és Nenad Zimonjić másodszor is veszítettek, de a francia Benetteau és Roger-Vasselin ellen nyert játszmájuk még elméleti esélyt nyújt a továbbjutásra. A párosoknál ma a Granollers/M. López–Nestor/Zimonjić (13) és a Dodig/Melo–Benneteau/Roger-Vasselin (19) meccsek lesznek műsoron.

A bresciai challengeren Filip Krajinović szoros csatában nyert az olasz Luca Vanni ellen. A zombori rövidítésben nyerte az első szettet, az olasz ugyanígy egyenlített, majd a döntő játszmában 4:2-re vezetett. Krajinović nem adta fel, kétszer is elnyerte Vanni adogatását, és bejutott a 2. fordulóba, amelyben az este az ukrán Ilja Marcsenko volt az ellenfele. Krajinović és Vanni meccse valóságos szervaparádé volt, hisz az olasz 32, Filip pedig 20 ászt ütött. Az este játszott a negyeddöntőért Viktor Troicki is, a vetélytárs pedig a román Marius Copil volt.

A krétai Heraklionban két szerbiai kezdte meg a versenyt, de csak egy folytathatja. Nikola Milojevićet a görög Cicipasz győzte le váratlanul könnyen, Miki Janković pedig ismeretlen amerikait búcsúztatott.

Ivana Jorović tegnap befejezte a mumbai tornán való szereplést, hisz a megnyert első játszma után vereséget szenvedett az indiai Ankita Rainától. Továbbjutott viszont Sarm es-Sejkben Jani Réka, bár három játszmára kényszerült a román Cadar ellen. Ugyanott már a rajton búcsúzott a szabadkai Vojislava Lukić, akit az a lengyel Katarzyna Kawa győzött le, aki két hete Jorovićra nézve is végzetesnek bizonyult.