2024. április 27., szombat
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Négy újabb továbbjutó, Messi beérte Raúlt

A Bayern München, a Barcelona, a Paris Saint-Germain, és a Porto is biztosította helyét a nyolcaddöntőben a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában. Lionel Messi, a Barcelona támadója két góljával utolérte az örökranglista élén Raúl Gonzálezt.

A csütörtöki játéknapon a Bayern könnyedén, két góllal nyert hazai pályán az AS Roma ellen, így már a csoportelsőséget is megszerezte. A kvartett másik mérkőzésén az angol bajnok Manchester City bombameglepetésre 2-1-re kikapott a CSZKA Moszkvától. Manuel Pellegrini együttese Fernandinho és Yaya Touré kiállítása miatt kilenc emberrel fejezte be az összecsapást.
A F csoportban a Barcelona Messi duplájával nyert az Ajax Amsterdam otthonában, a négyszeres aranylabdás, világbajnoki ezüstérmes támadó ezzel 71 gólnál jár a legrangosabb európai kupasorozatban, amivel utolérte a sorozat örökranglistájának élén a spanyol Raúl Gonzálezt. A csoport másik mérkőzésén a Paris Saint-Germain Edinson Cavani 54. másodpercben szerzett találatával nyert a ciprusi APOEL ellen, az uruguayi támadó ezzel a klub történetének leggyorsabb BL-gólját szerezte.
Az H csoportból az FC Portóban Jackson Martínez ugyan büntetőt rontott az első félidőben, ezt követően azonban gólt szerzett és nagy szerepe volt abban, hogy a gárda elhozta a három pontot az Athletic Bilbao otthonából és kiharcolta a továbbjutást. A kvartett másik találkozóján a Sahtar Donyeck könnyedén nyert a selejtezőben a Debrecent búcsúztató BATE Boriszov ellen.
A G csoportban az angol bajnoki listavezető Chelsea nagy meglepetésre csak döntetlent ért el a Maribor otthonában: a szlovének vezettek, azonban a szerb válogatott Nemanja Matić egyenlített, s a Chelsea a győzelmet is megszerezhette volna, azonban Eden Hazard, a londoniak belga válogatott irányítója a 85. percben büntetőt rontott. A Sporting Lisboa hátrányból fordítva a Schalkét győzte le.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, E csoport:
Manchester City (angol)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-2 (Y. Touré (8.), illetve Doumbia (2., 34.)
Bayern München (német)-AS Roma (olasz) 2-0 (Ribéry (38.), Götze (64.)
Az állás: 1. Bayern München 12 pont, 2. A Roma 4 (7-11), 3. CSZKA Moszkva 4 (5-9), 4. Manchester City 2

F csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - APOEL (ciprusi) 1-0 (Cavani (1.)
Ajax Amsterdam (holland)-FC Barcelona (spanyol) 0-2 (Messi (29., 76.)
Az állás: 1. (már továbbjutott) Paris Saint-Germain 10 pont, 2. (már továbbjutott) FC Barcelona 9, 3. Ajax Amsterdam 2, 4. APOEL 1

G csoport:
Sporting Lisboa (portugál)-FC Schalke 04 (német) 4-2 (Sarr (26.), Jefferson (52.), Nani (72.), Slimani (90.), illetve Slimani (17., öngól), Aogo (88.)
Maribor (szlovén)-Chelsea (angol) 1-1 (Ibraimi (50.), illetve Matić (73.)
Az állás: 1. Chelsea 8 pont, 2. Schalke 04 5, 3. Sporting Lisboa 4, 4. Maribor 3


H csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-BATE Boriszov (fehérorosz) 5-0 (Srna (19.), Alex Teixeira (48.), Luiz Adriano (58., 83., 90+3., az elsőt 11-esből)
Athletic Bilbao (spanyol)-FC Porto (portugál) 0-2 (Martínez (56.), Brahimi (73.)
Az állás: 1. FC Porto 10 pont, 2. Sahtar Donyeck 8, 3. BATE Boriszov 3, 4. Athletic Bilbao 1