2024. április 27., szombat

1956-ra emlékezünk

Zenta község területén gazdag és változatos rendezvénysorozat keretében emlékeznek meg az 1956-os forradalom évfordulójáról. Az ünnepségsorozat október 14-én veszi a kezdetét a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesületben 20 órától alkalmi művelődési műsor formájában. Az esten fellép az egyesület asszonykórusa és tamburazenekara, a Szarkaláb gyermektánccsoport, a Szélforgó fiatalok csoportja, valamint a Mécsvirág együttes.

Másnap, szerdán 16 órakor a felsőhegyi Művelődési Otthonban rendeznek ünnepséget. Az 56 sóhaj című délutánon a bogarasi Búzavirág asszonykórus és citerazenekar, a felsőhegyi Népdalbarátok Klubja, a felsőhegyi gyermektánccsoport és a Mécsvirág együttes lépnek föl.

Október 17-én, pénteken 19.30-tól a kevi Móra István Művelődési Egyesületben a Bazsarózsa asszonykórus, a Jóbarátok tamburazenekar, a Pillikék népi gyermekcsoport, a Ládafia drámai csoport és a Szélforgó fiatalok csoportja a közreműködésével rendeznek ünnepi műsort.

A zentai Művelődési Házban október 19-én, vasárnap 18 órától Magyarok a Kárpát-medencében címmel Benkő Péter színművész és Kurkó József énekes-gitáros előadóművész pódiumestjén vehetnek részt a polgárok.