2024. április 26., péntek
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK

Sem a közösség akarata, sem a gyerekek érdeke nem sérülhet

Pénteken Péterrévén jártak a Magyar Összefogás jelöltjei

A Magyar Összefogás lista jelöltjei a nemzeti tanácsi választások kampánya során pénteken Péterrévére is ellátogattak. Hajnal Jenő listavezető, Németh Ernő és Szilágyi Miklós jelöltek, valamint Kinka Erzsébet, a VMSZ péterrévei szervezetének az elnöke először Pecze Magdolnával, a helyi közösség titkárával találkozott, akivel arról beszélgettek: az ösztöndíjprogram mellett a Magyar Nemzeti Tanácsnak nagyobb szerepet kell vállalnia nemcsak a közösségi, de az egyéni szociális problémák megoldásában is. Hajnal Jenő kijelentette: bár az ösztöndíjrendszernek is van szociális eleme, az MNT a választások után épp ehhez hasonló kérdések miatt fog párbeszédet kezdeményezni a helyi közösségekkel.

A nap folyamán a jelöltek több családhoz és a könyvtárba, valamint a Makádi óvodába is ellátogattak. Ez utóbbi helyen az óvónők arról számoltak be: a Makádi óvodában az idén megszűnt egy csoport, és három héttel a tanév megkezdése után, a beszoktatási időszak alatt bezárták a Kiszárdában lévő óvodát is, mert a községi építésügyi felügyelőség veszélyesnek nyilvánította az épület állapotát. Ezeknek a gyerekeknek a zöme most a Makádiba jár. Az óvónők szerint sok szülő dönthet majd úgy, hogy nem viszi gyermekét több éven át a távolabb lévő központi vagy Makádi óvodába, hanem csak hatévesen íratja be valamelyik csoportba, ami újabb csoportbezárást fog eredményezni. Hajnal Jenő ezzel kapcsolatosan kijelentette: az ésszerűsítés nem mehet a gyerekek kárára, a közösség akarata és a gyerekek érdeke sem sérülhet, ezért az MNT megteszi a szükséges lépéseket.

A találkozón elhangzott az is: azért fontos, hogy minél többen feliratkozzanak a választói névjegyzékre, és elmenjenek szavazni, mert a magyarság ezen a módon tudja megmutatni azt, hogy még mindig jelentős a létszáma, és komoly erőt képvisel Szerbiában.