2024. április 26., péntek

Foglalkoztatási támogatásokról írtak alá szerződéseket Óbecsén

Több mint négymillió dinárral támogatja az óbecsei önkormányzat és a tartomány a helyi foglalkoztatási terv megvalósítását, Óbecse ugyanis az önfoglalkoztatást, a gyakornokok alkalmazását és a közmunkák szervezését támogató programjaival sikeresen pályázott a tartomány társfinanszírozói pályázatán. Az önkormányzat a támogatási szerződéseket a helyi nyertesekkel tegnap írta alá a városházán.

Vuk Radojević polgármester tájékoztatása szerint nyolc munkaadó és két önfoglalkoztató kap foglalkoztatási támogatást. A helyi foglalkoztatási tanács döntése értelmében a községi sportszövetségben 3 fő 4 hónapig, az Óbecsei Ifjúsági Szervezetben 2 fő négy hónapig és a Lek za dušu jótékonysági szervezetben egy fő 4 hónapig végezhet majd közmunkát, ezenfelül négy gyakornok 12 hónapig, egy pedig 9 hónapig kap munkalehetőséget magáncégekben. Az önfoglalkoztatók egyszeri 150 ezer dináros támogatásban részesülnek.

Mivel a közvállalatok közmunkaprogramját ezúttal nem támogatta a tartomány, óbecsei magáncégek további öt személyt alkalmazhatnak majd közmunkára. Az önkormányzat az erre vonatkozó pályázatot szerdán teszi közzé. Azok, akik élni szeretnének ezzel a lehetőséggel, nyolc napon belül adhatják át pályázatukat.