2024. április 26., péntek

Egészséges ivóvíz Nagybecskereken?

A nagybecskereki önkormányzat szeptember 10-én versenypályázatot tett közzé az egészséges ivóvíz biztosítására. Eddig három cég vette át a dokumentációt, de az önkormányzatban remélik, hogy november 3-ig még néhány ismert vállalat jelentkezik. Ennek tükrében abban bíznak, hogy 2015 második felétől már arzénmentes ivóvíz folyik majd a városi vízvezetékben.

A fentiekkel kapcsolatban pénteken sajtótájékoztatót tartott a Naš grad naša stvar civil szervezet, amely az elmúlt hónapokban utcai felvonulásokat szervezett, amelyeken a polgárok azt követelték az illetékesektől, hogy tíz év után mielőbb oldják meg a város legnagyobb kommunális problémáját. Mint elhangzott, éberen figyelik az eljárást, és remélik, hogy az sikerrel jár. De mint ahogy Zdravko Vujasinović, az egyesület tagja mondja, egyúttal attól is félnek, hogy a versenypályázati eljárás sikertelenül fejeződik. Szerinte ugyanis abban van a gond, hogy az eljárásban nem kapott kellő szerepet a szakma. Ha pedig az eljárás nem jár eredménnyel, akkor az nagy sikertelenség lesz. Szerinte ez esetben a jövőben a versenypályázat kiírását az államra kell(ene) bízni.

Momčilo Grujić, a tiltakozások egyik szervezője közölte, hogy az egyesület nem szűnt meg létezni, és továbbra is éberen figyelik az eljárást. Dragana Popović opera-énekesnő – aki a nyáron a városháza előtt némán ülve tiltakozott a nagybecskerekiek ivóvíz-problémája miatt – elmondta, hogy ez ügyben végre valami jó történt. Ezt a gyerek első lépésével hasonlította össze, amely mindegy, hogy nyolc hónap után vagy netán később történik meg.