2024. április 24., szerda

Túl van az életveszélyen az összevert német turista (VIDEÓVAL)

A péntek éjszaka megtámadott 27 éves fiatalembert megműtötték – Három támadót tartoztatott le a rendőrség, akik idegengyűlölő jelszavakat skandáltak

Belgrádban, a Brankova utcában verték össze péntek éjszaka a 27 éves D. H. német állampolgárt, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak a sürgősségi központba. A fiatalembert azonnal megműtötték, tegnap 13 óra körül felébredt és szerencsére túl van az életveszélyen, közölte Miljko Ristić a Szerbiai Klinikai Központ igazgatója.

D. H. az LGBT populáció belgrádi konferenciáján vett részt, és szombaton hajnalban 3 óra körül támadták őt meg a Zeleni venac környékén.

A fiatalembert súlyos fejsérülésekkel és kültesti sérelmi nyomokkal szállították a sürgősségi központba.

A konferencia részvevői tegnap délután tiltakozó sétát tartottak Belgrád központjában, erős rendőri kíséret mellett.

Ezt megelőzően a Metropol szállodában a Labris egyesület sajtótájékoztatót tartott, amelyen jelen volt Heinz Wilhelm német nagykövet is, aki ezt megelőzően meglátogatta a kórházban a sérült német fiatalembert.

A nagykövet úgy nyilatkozott, nem tudni mi volt a támadás oka, azonban szemtanúk szerint a támadók idegengyűlölő jelszavakat skandáltak.

„Engem Stefanović belügyminiszter hívott fel, aki sajnálatát fejezte ki a történtek miatt és arról tájékoztatott, hogy a különleges egységeket is ráállította az ügyre. Azt ígérte, hogy az esetet gyorsan felgöngyölítik” – mondta.

A rendőrség gyors és hatékony akciójával három személyt tartóztatott le, akik a gyanú szerint megtámadták a német fiatalembert.

A belügyi tárca közlése szerint a támadókat két szerbiai városban tartóztatták le.

A támadásról videófelvétel is készült, itt tekinthető meg: