2024. április 27., szombat
FUTSAL

Hamarosan rajt a II. ligában

Szeptember 3-án kezdte el a felkészülést a szabadkai Champions felnőtt futsalcsapata az október 10-én kezdődő bajnokságra. A tavalyi idényben Csizmár Zsolt csapata, a bajnok Szenttamás mögött a 2. helyen végzett a Vajdasági ligában és ezzel jogot szerzett a II. ligában való indulásra.

Az elvárásunk az volt, hogy az előző idényben elért 6. helynél jobb pozícióban zárjunk. Már azt is sikerként könyveltem volna el, ha ennél a hatodik helynél csak egy-két lépcsőfokot haladtunk volna előre. A tavaszi idényben fantasztikusan játszottunk, a kilenc mérkőzés közül mindössze egyet veszítettünk el, a többit megnyertük. Gratulálok a játékosaimnak, akik az egész idényben maximális erőbevetéssel, komolysággal játszottak, és ezzel a klub négyéves történetének legnagyobb sikerét értük el – mondta Csizmár.

A siker kulcsa a munka mellett az összetartás, hiszen nagyon együtt volt a csapat. A nehéz pillanatokban kiálltak egymásért, igazi csapatként működtek a Champions játékosai. Nekik volt a legszűkebb játékoskeretük a ligában, de szerencsére a betegségek és a sérülések nagy ívben elkerülték a csapatot.

A sikercsapatból senki sem távozik, négy új játékossal viszont erősödik a klub. Kapusposzton, Darko Mačkovićés Stevica Dragosavljevićmellé a kishegyesi Özvegy Erik érkezett, a mezőnyben pedig Ilija Fabri, valamint a Champions két korábbi játékosa, Kocsis Dario és Alen Ramović jelent erősítést.

Célunk a ligában maradás. Megtapasztaljuk, milyen is a II. ligában játszani, és jövőre stabil II. ligás csapattá válhatnánk. Óriási kihívás előtt állunk, hiszen profi, azaz fizetett játékosokból álló csapatokkal kell felvennünk a küzdelmet. Nagy örömünkre szolgál, hogy Szabadkát képviseljük.

A pionír együttes (2000-ben születettek) a szabadkai községi ligában, a nagypályás bajnokságban indul. Két éve bajnoki címet ünnepelhettek, tavaly pedig a dobogó második fokára állhattak a Champions tagjai. Csizmár szerint nehéz idény elé néznek, 3-4 csapat közül bárki bárkit legyőzhet, így akár még az újabb bajnoki cím is benne lehet a pakliban. Az edző több mint húsz játékos közül válogathat, a hazai találkozókat továbbra is Békován játsszák.

November első vagy második hétvégéjén indul a szerbiai futsalliga. Mi a szabadkai régióban kapnánk helyet, és 4-5 csapatot is indítanánk az 1998-as generációtól kezdve a 2008-as korosztállyal bezárólag. Valószínűleg az 1997-98-ban született lányok is bekapcsolódnának az 1999-ben született fiúk bajnokságába. A legkisebbek a Foci 7 elnevezésű viadalon vesznek részt. Ők tavaly az idősebbek között versenyeztek, így az idén a középmezőnyben 1.-2. helynél jobbat várok tőlük – mondta Csizmár.

A női csapattal kapcsolatban a legújabb hír, hogy az elképzelések szerint elindul az egységes női futsalliga, ahol a szabadkai lányok jó esélyekkel pályázhatnának a magas helyezésre.