2024. május 6., hétfő
MAGYARKANIZSA

Csütörtökön kezdődik az Írótábor

Csütörtökön 62. alkalommal nyitja meg kapuit a Magyarkanizsai Írótábor, ahol a vajdasági irodalom képviselői, művelői és kedvelői gyűlnek össze egy közös hétvégére a Tisza menti kisváros hangulatos környezetében. Csütörtökön délben a Népkertben, az írótábor emlékművénél koszorúznak, majd a városháza előtti kisparkban ünnepélyes megnyitót tartanak, és megkoszorúzzák Dobó Tihamér és Koncz István szobrát. A program 17 órától folytatódik a Dobó Tihamér Képtárban képzőművészeti és dokumentumkiállítással. Ács József képzőművész születésének 100. és Sziveri János költő születésének 60. évfordulója alkalmából. Megnyitja Szarka Mándity Krisztina művészettörténész, a kiállítás kurátora.

17.30-kor A Híd irodalmi folyóirat ifjú munkatársai mutatkoznak be, 19 órától pedig Hol tartasz?/Hol tartunk? címmel tartanak felolvasóestet az Art Caféban.

Pénteken 10.00-től 13.00-ig rendhagyó irodalomórákat tartanak az általános iskolákban, mialatt 10.00 és 12.00 óra között Szociográfiai műhelyt alakítanak ki a könyvtárban.

15.00 órától kiadók bemutatkozása az Art Caféban: a Vajdasági Magyar Művelődési Intézettől Mák Ferenc szerkesztő lesz a vendég, aki Sziveri János és Herczeg Ferenc évfordulós írók tiszteletére készült kiadványokat mutatja be. A zEtna kiadó Sinkovits Péter Orfeum c. regényével és Szögi Csaba Rakjatok be a gumiszobába c. kötetével mutatkozik be. A Forum Könyvkiadótól Faragó Kornélia szerkesztő Mozgalom, kultúraformálás, irodalmi gondolkodás témakörben tart beszámolót, Böndör Pál Bender & Tsa c. regényét mutatja be.

Este 6 órától Szemtől szembe – író-olvasó találkozó az Ozoray Árpád utcában

Antalovics Péter, Benedek Miklós, Kiss Tamás és Lennert Tímea műveinek bemutatása.

Patócs László moderálásával. 19.30-kor beszélgetés Oravecz Imrével, az írótábor díszvendégével az Art Caféban. Szombaton délelőtt 10 órától irodalmi kávézás a Balkan étterem Tisza-parti teraszán.