2024. május 1., szerda
MAGYARKANIZSA

Biztosítási támogatás termelőknek

Magyarkanizsán nyilvános felhívást tettek közé vissza nem térítendő támogatások kérelmének benyújtására. Ennek értelmében a 2014-es évben a költségvetési alap a terménybiztosítás, a többéves ültetvények, a faiskolák és a tenyészállatok biztosítási díjának 10%-át finanszírozza az erre a célra előirányzott 200 000 dinár összegig.

A felhívásra jelentkezhet minden olyan aktív személy, aki szerepel a mezőgazdasági gazdaságok jegyzékében az Államkincstár szabadkai fiókjának magyarkanizsai kirendeltségében.

A termelőnek joga van a biztosítási díj 10%-ának visszatérítésére, ha hozamcsökkenésre, faiskolákra, többéves ültetvényekre és tenyészállatokra kötött biztosítást.

A jelentkezési űrlaphoz mellékelni kell a biztosítótársaság által kibocsátott kötvény hitelesített fénymásolatát (amely bizonyítja, hogy a kérelmező biztosított 2013. november 1-től 2014. október 31-ig); a biztosító által kiadott igazolást a teljes biztosítási díj kifizetéséről; az aktív státuszról szóló igazolás fénymásolatát; valamint a fénymásolt vagy kinyomtatott személyazonosító adatokat, illetve a személyi igazolvány és a gazdaság számlaszámának fénymásolatát (bankkártya, banki szerződés stb.).

A jelentkezési űrlapot a magyarkanizsai városháza 16-os számú irodájában lehet kérni a falugazdászoktól. A dokumentumokat november 17-ig lehet elküldeni postai úton a következő címre: Magyarkanizsai Községi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Költségvetési Pénzalap, 24420 Magyarkanizsa, Fő tér 1., a következő megjelöléssel: „Jelentkezés a mezőgazdasági biztosítás megtérítésére”, vagy személyesen a 16-os számú irodában lehet átadni. A pályázat és a jelentkezési űrlap letölthető a www.kanjiza.rs honlapról is.