2024. április 26., péntek

Szépül a Tisza-strand Péterrévén

A péterrévei Kecsege horgászegyesület tagjainak szervezésében egy többnapos munkaakció eredményeként szinte újjászületett a helyi strand a Tisza mellett. A horgászok és a falu többi önkéntese megtisztította és rendbe hozta a területet: elhordták a szemetet, gyomtalanítottak, elegyengették és kiszélesítették a partszakaszt, majd ötszáz méter hosszan sétányt és fürdőhelyet alakítottak ki. Gondoltak a horgászokra is, ők 38 hely közül választhatnak, ha pecázni szeretnének. A tervek között fákra függesztett, idényjellegű világítás felszerelése, valamint egy tutaj elkészítése is szerepel, amelyről könnyebb lesz majd belecsobbanni a vízbe.

Logisztikai segítséggel és némi pénzügyi támogatással az önkormányzat is hozzájárult a munkálatokhoz, valamint a péterréveiket segítette a Komunalac Közvállalat, a DTD Srednja Bačka, valamint több magáncég és -személy is.

Rigács Öreg Sándor elmondása szerint a családok már a héten kijöhetnek strandolni a megszépült Tisza-partra.

– Több napot is el lehet itt tölteni, mert a közelben minden van, a Tisza szépségét pedig meg kell tapasztalni. Sokan járnak Péterrévére fürödni még Óbecséről is, mert nálunk igazán kellemes strandolni – jelentette ki Rigács Öreg Sándor.