2024. április 27., szombat

Felújítottak tíz autóbuszt

A Városi Közlekedési vállalatban megtartott sajtótájékoztatón közölték, hogy a hónap elejétől kezdve érkeznek azok az új kocsiszekrénnyel felszerelt buszok, amelyeket az újvidéki BIM Servis és a General auto céggel kötött szerződés értelmében újítottak fel. Tíz csuklós járműről van szó.

Borko Ilić polgármester-helyettes elmondta, hogy a buszokra a közvállalat saját pénzforrásaiból vásárolt „új ruhát”, 42,3 millió dinárért. Ilyen módon szeretnék felújítani gépparkjukat. Bejelentette, hogy az elkövetkező időszakban nagyberuházási támogatásként az önkormányzat finanszírozza majd az új buszok vásárlását. Az a céljuk, hogy az újvidéki tömegközlekedés továbbra is a legszínvonalasabb maradjon az országban.

A VKV igazgatója arról beszélt, hogy az idén még 11 autóbuszalvázra építtetnek új utasteret. Reméli, hogy az alapító, vagyis az önkormányzat segítségével sikerül majd teljesíteni az idei célkitűzést: 40 felújított, illetve új autóbusszal bővül majd a géppark.

Az újjáépített Volvo gyártmányú buszok 2002-ben kerültek Újvidékre, és egyenként vonták ki őket a forgalomból. A fent említett cégeket kizárólag a gazdaságosság kritériuma szerint választották ki a pályázaton, mivel nekik volt a legkedvezőbb felújítási ajánlatuk. Az új kocsiszekrények legalább tíz évig használhatóak maradnak, kissé különböznek a régiektől: a lépcsők nem olyan csúszósak, és az ülések is strapabíróbbak.