2024. április 27., szombat

Együtt minden generáció

Szombaton délelőtt egy minden korosztálynak szóló rendezvény csalogatta ki a kishegyesieket a labdarúgópályára. A Nők Kishegyesi Fóruma 9. alkalommal rendezett családi napot, számolt be lapunknak Zsidai Erzsébet, a fórum elnöke.

– A családi napot kezdetben a Nagycsaládosok Egyesületével közösen szerveztük, majd Kishegyes Község Fejlesztési Társulásával, néhány éve pedig magunk vágtunk bele. Az viszont fontos számunkra, hogy minél több, a községben működő civil szervezetet bekapcsoljunk a rendezvénybe. Az idén pl. bemutatót tartott a szeghegyi Njegoš Karateklub, a Greenhead Környezetvédő Egyesület gyógyteát osztott az idelátogatóknak, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat tagjai főztek, illetve itt volt a topolyai Nefelejcs Kézimunka Egyesület is. A kishegyesi nyugdíjas-egyesület Dália kézimunkacsoportja kézműves-foglalkozásokat tartott, valamint sportversenyeket az idősebbek számára. Tavaly nagy sikert aratott a XXIX. Számú Szent András Cserkészcsapat és a Nagycsaládosok Egyesületének palacsintája, ezért a két szervezet az idén is eljött palacsintát készíteni – mondta el Zsidai, aki szerint a családi napban az a leglényegesebb, hogy együtt legyen minden generáció.

– Fontosnak tartottuk, hogy az idei rendezvényre kihozzuk a házi betegápolás szolgálat felhasználóit is, hogy ők is lássák, milyen ez a rendezvény. Népszerűsítettük a Magyar Nemzeti Tanács népesedési akciótervét is. Fontos, hogy ezen a napon együtt legyen a család, a gyerekek, a szülők és a nagyszülők is. Az is nagyon lényeges, hogy a rendezvényen minden ingyenes az idelátogatóknak – számolt be a női fórum elnöke.

A családi nap most is igen jó hangulatban telt el, és gazdag programmal várta az érdeklődőket. Elmondható, hogy minden korosztály talált magának szórakozást:  Mészáros Enikő bábelőadást tartott a legkisebbeknek, ezenkívül volt kézműves-foglalkozás, arcfestészet, népi gyerekjátékok, trambulin, óriás szappanbuborékok és a családi nap vendégei megkóstolhatták a községben élő nemzetek ételeit.

Az idei családi napot a Magyar Nemzeti Tanács és a programban részt vevő civil szervezetek támogatták.