2024. április 26., péntek

Húszmillió dinár értékű támogatás Magyarkanizsának

Adorjánon az ivóvízvezetéket, Horgoson a szennyvízelvezető rendszert, Magyarkanizsán pedig a csatornahálózatot korszerűsítik

A Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdészeti Titkárság a hét elején több mint harminc önkormányzat képviselőivel írt alá szerződést a csatornahálózatok felújítását szolgáló, vissza nem térítendő anyagi támogatás folyósításáról, valamint az ivóvízvezetékek és a szennyvízelvezető rendszerek kiépítési és felújítási munkálatainak társfinanszírozásáról.

Az önkormányzatok és a titkárság között 75  megállapodás született 880 millió dinár összértékben. A csatornahálózat helyreállítására vonatkozóan 33 szerződést írtak alá, melynek értelmében több mint 590 millió dinárt különítenek el erre a célra, a vízvezeték, illetve a kanalizáció felújítására és kiépítésére pedig 290 dinárt fordítanak a 42 aláírt szerződés értelmében.

Magyarkanizsa község ebből az összegből 20 millió dinár támogatást kapott, Adorjánon, Horgoson valamint Magyarkanizsán végeznek majd munkálatokat. Magyarkanizsán a Fehér Ferenc utca folytatásánál, illetve a Hajduk Stanko, a Szarajevó, valamint  a Svetozar Miletić utcákban építítik majd ki a csatornahálózatot, a szükséges tűzcsapokkal együtt 3,5 millió dinár összértékben. Horgoson szinte ugyanennyit fordítanak a szennyvízhálózat kialakítására a Vuk Karadžić és a Szent Száva utcákban, Adorjánon viszont több utcában is felújításra szorulnak a vízvezetékcsövek. Ott polietilén csövekre cserélnék le a régieket a Dózsa György, az Ady Endre, a Kossuth Lajos, a Táncsics Mihály, a Petőfi Sándor, a Május 1. és a Halász utcában, valamint a November 29. és a Tito marsall utcák egyes részein. Ezen felújítási munkálatok összege meghaladja a 13 millió dinárt.