2024. április 27., szombat

Az elHAAR(a)Pódzott konteó

A HAARP, vagyis a High Frequency Active Auroral Research Program magyarul nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató programot jelent. A kutatást az Egyesült Államok Haditengerészete, Légiereje, az alaszkai székhelyű Fairbanks Egyetem, valamint a DARPA (Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége) pénzelte. Ez utóbbi szervezet érdekessége, hogy kizárólag az amerikai védelmi minisztérium felső vezetésének van alárendelve éves költségvetése pedig mintegy 3,2 milliárd dollár. A HAARP egy tudományos törekvés, melynek célja az ionoszféra viselkedésének és tulajdonságainak tanulmányozása, illetve az eredmények alkalmazása a kommunikációs és felügyeleti rendszerek kialakításában, polgári és védelmi célokra egyaránt. A programhoz több híres amerikai egyetem, például az UCLA, a Stanford, a MIT és a Cornell is a nevét adta, ami azt sejteti, hogy nem akkora titokról van szó, mint azt egyesek szeretnék állítani.

A program 50 millió dolláros éves költségvetéssel működött, és a Pentagon forráshiány miatt tavaly szakította meg és az idén tervezik szétszerelni az objektumot. A program lelke egy körülbelül 13 hektáros terület Alaszka délkeleti sarkában, amelyen 180 darab, 21 méter magas dipólus-antennát helyeztek el, amelyek rádiófrekvenciás összteljesítménye 3,8 megawatt, ami kevesebb, mint a radarok teljesítménye. A létesítményt 1993-ban kezdték el építeni és 2007 közepén lépett teljesen üzembe. A szóban forgó antennák az ionoszféra egy előre meghatározott területére magas frekvenciás rádióhullám-nyalábot bocsájtanak, aminek következtében ott elektromágneses folyamatok keletkeznek, amelyek aztán további (felerősödött) rádióhullámok születését eredményezik. Ezek aztán képesek a földi telekommunikáció befolyásolására, és mivel ezek egy csoportja, a rendkívül alacsony frekvenciájú hullámok (ELF-hullámok) gyakorlatilag akadálytalanul képesek behatolni akár a nagy tömegű vízbe vagy a talajba is, egyfajta radarként is alkalmazható.

A HAARP alapjául szolgáló fizikai jelenséget a tudományos összeesküvés-elméletek egyik központi alakja, Nikola Tesla is tanulmányozta, aki 1934-ben fedezte fel az elektromos energia több száz kilométerre történő drótnélküli célzott átvitelének alapelvét. A prototípus elkészítéséhez kétmillió (akkori) dollárra lett volna szükség, amit Tesla nem tudott előteremteni. Ugyanez az alapelve a mai drótnélküli mobiltelefon- és laptoptöltőknek is. A sajtó a technológiát később a tőle megszokott, visszafogott stílusban „halálsugárnak” becézte. Egy olyan fegyverről írtak, amely 500–600 kilométeres távolságból képes az ellenséges repülőgépek fedélzeti műszereit, vagy teljes városok energiaellátását ellehetetleníteni.

Nem sok kell hát ezután a konteó-elméletek lelkes híveinek, hogy olyan dolgokat is a HAARP számlájára írjanak, amelytől égnek áll az ember haja. Egyesek szerint az elektromosság távoli manipulálása és a halálsugár mellett az egész program célja, hogy az USA időjárási csapást mérjen az ellenfelére. A HAARP-ot teszik felelőssé a 2004-es, Indiai-óceánon végigsöprő cunamiért, a 2005-ös Katrina hurrikánért, a 2008-as szecsuáni földrengésért, és a pár hete Szerbiában tomboló Tamara ciklonért is. Sőt a konteósok egy csoportja meg mer esküdni arra, hogy a HAARP program valódi célja az agykontroll. Azok a fránya amerikaiak a Pentagonból gombnyomással akarják irányítani a gondolataimat itt Szabadkán. Isten hozott új világrend!

A történelemből jól tudjuk, hogy az emberi hiszékenység kortalan és határtalan. A Magyar Rádió Újság 1926 júliusában Zakariás János tollából egy tévhitoszlató cikket közölt, amely így kezdődött: „Mint a szalma lángja, vagy a lavina, úgy terjed annak a híre, hogy a sok rádio /csak igy rádio/ az oka ennek a mostani igenis bőséges esőzéseknek. Mikor először hallottuk, megmosolyogtuk; pedig megdöbbenünk és mondhatnám, tehetetlenül állunk ezzel a tévhittel szemben s talán gyökeresen megcáfolni és egyúttal végét is vetni csak egy tartós jó idő fogja”. Hát nem igazán sikerült. Igaz, most nem a rádiót okolják mindenért.

Szerbiában olaj volt a tűzre, hogy 2012-ben a Stanford Egyetem nyilvánosságra hozta, hogy hol helyezkednek el a világban a nagyon alacsony frekvenciájú (VLF) vételi antennák. A szerb bulvársajtó ennek következtében már tavaly arról írt, hogy 60 Celsius-fokos nyárban fogunk ropogósra sülni, mert egy ilyen Belgrád alatt is van. A Tamara és az őt követő árvizek pedig egyenesen katalizátorként hatottak. Azonnal petíciót írtak az 1,3 méter magas és a 2,6 méter széles antenna lerombolására, amit 3 nap alatt 12 ezren írták alá, sőt az ezt követelő Facebookon gombamód szaporodtak a csoportok, amelyekben egyesek erőgéppel, mások robbanóanyaggal akarták megsemmisíteni az amerikai „szörnyet”. Mi több, sokuk szerint az Edvard Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok is a HAARP tudatbefolyásolási kísérleteit bizonyítják.

A tudatlanság és a félműveltség félelmetesen veszélyes. Aki vissza tud élni ezekkel, az valóban felállíthat egy új világrendet. Az emberek bármibe képesek belekapaszkodni, csak valamivel elfedjék tudatlanságukat, tehetetlenségüket, bűnrészességüket. Szinte kívánják, hogy bekössék a  szemüket. Ahelyett, hogy lapátot, netalán könyvet ragadnának, folyton ellenséget keresnek, mert gyűlölni a legkönnyebb. Igen, ez egy új világrend. A félműveltség, a rombolás és a félelem világrendje, aki pedig ki mer állni e gondolatok ellen, rögtön ellenség, a kormány, vagy a hárombetűs szervezetek tagja lesz, sőt mi több, földönkívüli. Nem, én nem az vagyok. Én csak egy két lábon járó HAARP antenna vagyok.