2024. április 27., szombat
ASZTALITENISZ

Véget ért a Zenta sorozata – döntőben a Radnički

A férfi döntő első mérkőzésén: Banat–Požarevac 4:0

Utoljára a 2000/2001-es idényben fordult elő, hogy a női Szuperligában a Zenta csapata nélkül rendezzék meg a döntőt. A Tisza-partiak 12 éves sorozata hétfőn este Újvidéken ért véget, miután a székvárosi Radnički, kihasználva a hazai pálya előnyét, a rájátszás elődöntőjének harmadik mérkőzésén 4:2-re nyert, így 2:1-re megnyerte a párharcot és bejutott a szerdán 17 órakor kezdődő döntőbe, ahol a másik újvidéki együttes, az alapszakasz győztese, a Novi Sad (Fenyvesi Anna Zsófia, Truzsinszki Viktória, Anđelija Ratić, Aleksandra Savić) lesz az ellenfele.

A Radnički (Barna Blanka, Mijatov Dávidházi Zita, Aleksandra Radonjić, Anelia Anna Lupulescu) fennállása során először jutott az országos csapatbajnokság döntőjébe: az újvidéki csapat kihasználta Gyurcsik Alíz és Mirković Brigitta az előző évekhez képest gyengébb teljesítményét, s megérdemelten nyerte meg az újvidéki találkozót. A vendégek közül Makszuti Anetta ezúttal is hozta a kötelezőt, de ez még arra sem volt elég, hogy Mellik Zoltán együttese eljusson a párosok küzdelméig. A Zenta 2002. és 2013. között tizenkétszer jutott döntőbe és tíz bajnoki címet gyűjtött be.

Női Szuperliga, elődöntő, harmadik mérkőzés: Radnički–Zenta 4:2 (Barna–Gyurcsik 3:0, Radonjić–Makszuti 0:3, Lupulescu–Mirković 3:1, Barna–Makszuti 1:3, Lupulescu–Gyurcsik 3:2, Radonjić–Mirković 3:0) – a párharcot a Radnički nyerte 2:1-re.

A döntő első mérkőzését szerdán 17 órai kezdettel rendezik az újvidéki SPENS első emeleti termében. Az első találkozón a Novi Sad a vendéglátó, a párharc az egyik csapat két győzelméig tart.

A férfi döntő első mérkőzésén a nagybecskereki Banat a vártnál sokkal fölényesebben, mérkőzést sem veszítve nyert a Požarevac ellen. A sorozatban negyedik bajnoki cím begyűjtésére készülő bánáti együttes Nagy Némedi Valentint a hármas számú játékosnak jelölte, s mivel ő 1:0-s hazai vezetésnél simán nyert Branislav Đan ellen, a hazaiak önbizalma megnőtt, s végül 4:0-ra nyertek.

Férfi Szuperliga, döntő, első mérkőzés: Banat (Nagybecskerek)–Požarevac 4:0 (Gordić–Klajić 3:2, Nagy Némedi–Đan 3:1, Majstorović–Radonjić 3:2, Gordić–Đan 3:0). – a Banat vezet 1:0-ra.