2024. április 27., szombat

Ma is megtekinthető a zombori virágfesztivál

Mintegy 220 kiállító kínálta pénteken portékáját a sorrendben ötödik Zombori Virágfesztiválon, köztük mintegy harminc kézműves, és 75 nőegyesület is bemutatta kézimunkáit, süteményeit, házi készítményeit a fesztivállal összekötött VI. Húsvéti Vásáron. Utóbbit a Katarina Dmitruk vezette Zlatne ruke Somborke egyesület, míg a virágfesztivált Dušan Kontić vállalkozó szervezte. Kontić a megnyitón elmondta, hogy Szerbiában a zombori a legnépesebb virágkiállítás és -vásár.

– A Belgrádból érkezett kiállítóink szerint ma Zomborban több a virág, mint amennyi március nyolcadikán a fővárosban volt – emelte ki.

A rendezvényt hivatalosan Nebojša Berić köztársasági képviselő, a gazdasági, regionális fejlesztési, kereskedelmi, idegenforgalmi és energetikai bizottság tagja nyitotta meg. Külön köszöntötte a zombori Körzeti Gazdasági Kamara gasztro-projektumának bajai, eszéki és zombori résztvevőit.

A város sétálóutcáján fölállított pódiumon egymást váltották a művelődési egyesületek táncosai, kórusai, szólistái, és így lesz ez ma, szombaton is, a húsvéti szokások fölelevenítése és megőrzése szellemében.

A kettős rendezvényhez ma egy harmadik is társul, a város főterén veterán autók kerülnek bemutatásra.