2024. április 26., péntek
TENISZ

Jelena mégis elkerülte Anát

Stuttgartban mégsem játszanak szerb házirangadót a rangos torna első fordulójában, hisz az eredeti sorsoláson, Caroline Woznicki és Dominika Cibulkova visszalépése után, módosítani kellett, és éppen a 8. kiemelt helyére lépő Ana Ivanović kapott új helyet. A cserék után kiderült, hogy mindkét szerb némettel kezd. Jelena Janković első ellenfele a selejtezőből szerencsés vesztesként érkezett Mona Barthel, akivel 0:1-re áll a mérlege, de aki sokkal gyöngébb formában van, mint amikor Jankovićot verte. Ivanović Sabine Lisickivel találkozik, akivel még nem találkozott, de aki Jelenánál s kellemetlenebb ellenfél lehet. Ha mindketten nyernek, a további sorsolásuk sem lesz könnyű. Jelenára ilyen esetben a Petković–Pennetta meccs győztese, a negyeddöntőben pedig a balkezes cseh Petra Kvitova vár, Ana pedig csak néhány napon belül újra megmérkőzhetne a két románnal, hisz a 2. körben Sorana Cirstea, a negyeddöntőben Simona Halep következhetne.

Sorsoltak az isztambuli ITF-tornára, ahol Alerksandra Krunić a 3. kiemelt és a cseh Barbora Krejcikovával kezd. A svájci Chiassióban Jovana Jakšić az első kiemelt, és a selejtezőből vár ellenfelet, a magyar Jani Réka-Luca a cseh Martina Boreckával kezd, a tehetséges, és a szombaton 16-ot betöltött szabadkártyás Katarina Jokić pedig szintén a selejtező egyik továbbjutójára vár. Az egyik szerbiai ellenfele a rajton akár a magyar Lukács Vanda is lehet, aki a selejtezőben második meccsét is megnyerte, és a tábláért a liechtensteini Kathinka Von Deichmannal mérkőzik. Ha Jani és Jokić is nyer az első körben, az esetben a negyeddöntőért egymással találkoznak.

Egy-egy magyar és szerbiai már kiesett, Antaliában ugyanis Szlavikovics Szabinát egy román származású francia lány, Barbara Bonićot pedig Namanganban a helybeli üzbég Abduraimova múlta felül.

Novak Đokovićtyal kapcsolatban csak annyi tudódott ki, hogy 10 napos kényszerszüneten van, azután új vizsgálatoknak veti alá magát, tehát a jövő hét végére kiderülhet, hogy mennyire súlyos a jobb karjának sérülése, és mikor térhet vissza a pályára. A keddi hírek szerint a csuklójának sérülése nem súlyos, így csak rövidebb kényszerpihenő következik, s a világ második számú teniszezője tegnapi nyilatkozatából az derül ki, hogy a madridi 1000-es tornán már fellép.