2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Ronaldo beérte Puskást

A Real Madrid könnyedén, a Chelsea pedig magabiztos játékkal biztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között.

José Mourinho, a londoniak vezetőedzője együttese stabil védekezését dicsérte a 2:0-ra megnyert meccs után, s a nyolcba jutás fontosságát hangsúlyozta.

Bajnokok Ligája-csapat vagyunk, egyike a világ legjobb nyolc együttesének, s ez nagyon fontos a klubnak -– mondta a portugál szakember, aki két belső védőjét, a második gólt szerző Gary Cahillt, illetve John Terryt külön is kiemelte, mert legfőképpen miattuk játszott visszafogottan a vendégeknél Didier Drogba, a Chelsea korábbi közönségkedvenc csatára. – Szerintem fantasztikusan futballoztak, s Didier ezért nem tudott veszélyes helyzetbe kerülni a meccsen.

Roberto Mancini, a török csapat olasz trénere csalódottan beszélt együttese teljesítményéről, s véleménye szerint mindenben elmaradtak a várakozástól. Úgy fogalmazott, hogy a Galatának nem volt játéka. Mancini – egyetértve kollégájával – azt is mondta: Drogba nem tehetett arról, hogy szinte „láthatatlan” volt a mérkőzésen.

Nagyon, nagyon rosszul játszottunk, a Chelsea sokkal jobb volt – összegzett szomorúan az olasz szakember. – Nem lehet gólt szerezni egyetlen kapura lövésből, nagyon sok mindenben kell még javulnunk, hogy jobb csapat legyünk.

Madridban már a kezdő sípszó előtt sem volt kérdéses a továbbjutó kiléte, mivel a Real 6:1-es előnyből várta Szalai Ádám német csapata, a Schalke elleni visszavágót, melyet 3:1-re nyert meg. A magyar csatárt a második félidőre cserélték be.

A meccsen az aranylabdás Cristiano Ronaldo két góljával beérte a spanyol klub örökranglistáján Puskás Ferencet. A portugál támadó a magyar legendához hasonlóan 242 találatnál jár a Real színeiben.

Nem véletlenül lett ő a világ legjobbjának megválasztva, hihetetlen képességekkel rendelkezik – méltatta a madridi csatárt Jens Keller, a Schalke vezetőedzője.

Ronaldo keddi duplájával már 13 gólnál jár a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, ami már egyéni csúcs, ráadásul már csak eggyel van elmaradva a Barcelonában futballozó nagy vetélytárs, az argentin Lionel Messi 2011/2012-es BL-rekordjától.

A Schalke elleni két meccs a Real számára történelmire sikeredett, amennyiben ilyen nagy arányú sikert (összesítésben 9:2) korábban még egyetlen párharcban sem aratott a madridi gárda.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók: Chelsea–Galatasaray 2:0 (Eto'o 4., Cahill 42.), továbbjutott a Chelsea, 3:1-es összesítéssel, Real Madrid–Schalke 3:1 (Ronaldo 22., 74., Morata 75., illetve Hoogland 31.), továbbjutott a Real Madrid, 9:2-es összesítéssel.