2024. április 27., szombat

„Karikát az ötösre!”

Sajtótájékoztatót tartott a VMSZ óbecsei szervezete

A Vajdaság Magyar Szövetség minden szinten a folytonosságra törekszik. Augusztus óta beszédtéma a községben az óvodai csoportok bezárása, ebben a kérdésben felelősségteljesebb hozzáállásra lett volna szükség. Amikor bejelentették a csoportösszevonásokat és az elbocsátásokat, mi közleményben kértük az önkormányzatot a probléma megoldására, és a helyzet meg is oldódott – mondta hétfő esti sajtótájékoztatóján Molnár Viktor, a VMSZ óbecsei szervezetének elnöke.

Mgr. Fehér László szerint a VMSZ mindig kiáll a polgárok érdekében, ahogy ezt az óvodák és a VMSZ támogatásával felújított péterrévei piac esetében is tette, és arra kérte az óbecseieket, hogy március 16-án karikázzák be az ötös számot.

Mint arról már beszámoltunk, a költségvetési törvény értelmében március elsejétől a közszférában – néhány kivételtől eltekintve – a határozott idejű szerződéssel dolgozók száma legfeljebb tíz százalékát tehette volna ki a határozatlan időre felvett dolgozók számának. A szerb kormány rendelettel szabályozta azt, mely esetekben, hogyan kérelmezhető minisztériumi jóváhagyás ennek a keretnek a túllépésére. Ezt Szerbiában számos intézmény meg is tette, ezért a kormány február 22-i ülésén végül ennek a rendeletnek a hatályát június harmincadikára módosította. A három hónapos haladéknak köszönhetően a tanévet csoportösszevonások és elbocsátások nélkül le lehet zárni.