2024. április 27., szombat

Hétfőn városnapot ünnepel Zombor

A Szabad Királyi Város státusa elnyerésének 265. évfordulója alkalmából díszülést tart a városi képviselő-testület. A 11 órakor kezdődő ünnepséget Siniša Lazić, a vkt elnöke nyitja meg. A helyi önkormányzat képviselőin kívül a rendezvényen részt vesznek Zombor testvérvárosainak delegációi, a városi közintézmények vezetői, valamint a város barátai.

Itt rendezik hétfőn a városnapi programot (Fotó: Fekete J. József)

Itt rendezik hétfőn a városnapi programot (Fotó: Fekete J. József)

A díszülésen Zombor Város Oklevelével tüntetik ki azokat az érdemes személyeket, akik 2013-ban kifejtett tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.

Az alkalmi műsorban föllépnek a Petar Konjović Zeneiskola diákjai és előadói, a Šareni vokali gyermekkórus, valamint bemutatják dr. Miroslav Stojisavljević Zombori történetek című sorozatának első epizódját.

Délután öt órától a sétálóutcában a szökőkút előtt műsort ad a Ravangrad Városi Művelődési Egyesület, a Vladimir Nazor Horvát Művelődési Egyesület, a csonoplyai Arany János ME, és a Mesečina tamburazenekar. Utánuk Miroslav Ilić, végül a helyi Neozbiljni pesimisti együttes koncertezik. Az önkormányzat a nézők számára teát, forralt bort és sós süteményeket biztosít.

A város napja alkalmából Zomborba látogat Bojan Pajtić tartományi kormányfő, a VAT Nagyberuházási Alapja igazgatóbizottságának elnöke, és megtekinti a teljesen fölújított Sonja Marinković utcát. A rekonstrukciót 2012 áprilisában kezdték, és a használati engedélyt a napokban kapta meg az utca. A korszerűsítési munkákra a Nagyberuházási Alap mintegy 66 millió dinárt biztosított.