2024. április 27., szombat

Önerőből bővülnek

Rasim Ljajić Nagybecskereken megnyitotta a Gomex áruelosztó központját

Rasim Ljajić kormányalelnök, kül- és belkerekeskedelmi valamint telekommunikációs miniszter tegnap Nagybecskerek közelében, a Délkelet-Écska ipari övezetben ünnepélyesen megnyitotta a Gomex kereskedelmi kompánia új áruelosztó központját. A nagybecskereki székhelyű társaság 4800 négyzetmétert felölelő területen egy 1100 négyzetméteres létesítményt épített fel, amelybe 1,5 millió eurót fektetett. Az új létesítmény elsősorban hús és hústermékek jobb tárolását szolgálja majd. A jó fekvésű áruelosztó központnak köszönve javul a folyamatosan bővülő kiskereskedelmi részleg ellátása.

– Akkor lesz jobb, ha minél több ilyen eseményben lesz részünk, ha több „gomexunk” lesz. Ha majd az újságokban több hírt olvasunk az új létesítmények megnyitásáról és kevesebbet a gyárak bezárásáról. Ez a beruházás jó példája annak, hogy ezekben a válságos időkben is lehet fejleszteni, méghozzá önerőből. Kihangsúlyoznám ugyanis, hogy az állam semmilyen módon nem segítette ezt a beruházást. Ezt a kompánia vezetősége önerőből, a saját tudásával és energiájából valósította meg. Mint hallottuk, a Gomex 97 nap alatt építette fel a létesítményt, ugyanakkor 147 napra volt szükségük arra, hogy megkapják a beruházáshoz szükséges engedélyeket. Ez nem azt jelenti, hogy valaki a helyi önkormányzatból lassította volna a folyamatot, ennek okát a bonyolult eljárásban és a rossz törvényekben kell keresni. Ezeket a törvényeket meg kell változtatni, semmivel sem igazolható a további halogatás – mondta Rasim Ljajić.

Ivan Bošnjak, Nagybecskerek polgármestere kifejezte elégedettségét, hogy a Gomex saját székhelyén bővül, amihez megkapta a helyi önkormányzat hathatós támogatását. Szerinte az új létesítmény a Délkelet-Écska ipari övezet stratégiai jelentőségét bizonyítja, amelyet nemrég besoroltak Európa tíz legkedvezőbb beruházási helye közé.

Goran Kovačević, a Gomex tulajdonosa elmondta, hogy az áruelosztó központban évente több mint 1000 tonna húst dolgoznak fel és csomagolnak be, emellett 3500 tonna húskészítményt tárolnak és továbbítanak üzleteikbe. Az áruelosztó központ valamivel több mint harminc dolgozót foglalkoztat, a további munkahelyek megnyitása pedig a forgalom alakulásától függ. A Gomex társaság Nagybecskereken kívül jelen van szinte minden nagyobb vajdasági településen, a Šabacon és környékén nemrég megnyitott tíz elárusítóhelyével pedig már Közép-Szerbiában is megtalálható. Mintegy 1100 dolgozót foglalkoztatnak a 113 kiskereskedelmi létesítményükben.