2024. április 26., péntek

A 100 éves TSK jubileuma

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő temerini TSK az egyik legidősebb szerbiai labdarúgó klub. A TSK 1913-ban alakult, jelenleg az újvidéki körzeti ligában versenyez. A klub a jubileum évében újításokat tervezett a pályán és az körül. Ehhez a zákányszéki labdarúgó klubbal az IPA-projektum pályázatán közösen nyertek anyagi támogatást.

A 16 hónapig tartó projektum összértéke 111 000 euró, amelyből a TSK-t mintegy 65 000 euró illeti meg. A határ mindkét oldalán szervezendő mintegy húsz futballesemény révén, közel 400 aktív labdarúgónak, 500 diáknak, 2000 amatőr labdarúgónak, 5000 futballkedvelőnek, támogatónak és intézményvezetőnek, valamint több ezer lakosnak nyílik több hónapon keresztül kivételes alkalma egy értékes, határon átnyúló szakmai, kulturális és társadalmi tapasztalatcserére.
A sportolásra és ismerkedésre ösztönző eseményekkel egyidejűleg a projektum alapvető felszerelések beszerzésével is hozzájárul a sportlétesítmények működési feltételeinek javításához. Temerinben a jubileumi év leglátványosabb sporteseménye az volt, amikor szeptember 8-án a 100 éves fennállását ünneplő TSK Labdarúgó Klub tiszteletére szervezett nemzetközi jubileumi tornán a csapaton kívül Temerinben vendégszerepelt még két sztárcsapat: a budapesti Ferencvárosi Torna Club (Fradi) és az újvidéki Vojvodina, méghozzá a legjobb játékos kerettel.
Ugyancsak a jubileum keretében ma (pénteken) 18 órakor a Lukijan Mušicki Művelődési és Tájékoztatási Központ színháztermében ünnepi ülést tartanak a TSK megalakulásának 100. évfordulója alkalmából. A rendezvény keretében bemutatásra kerül a TSK képes monográfiája. A műsorban fellépnek a művelődési egyesületek, majd kiállítás nyílik a klub trófeáiból és a klubéletet bemutató képekből. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak.