2024. április 27., szombat
VÍZILABDA

Szerb és horvát sikerek

A szerbiai és horvát csapatok jegyében zajlott le a vízilabda-Euroliga 5. fordulója. A kragujevaci Radnički a B csoport rangadóján vendégként győzte le a legnagyobb rivális olasz Bresciát, s a következő körben, immár otthon, ugyanezzel a gárdával küzdve, eldöntheti a csoport első helyének kérdését is. A Radnički legjobbja az 5 gólos Filip Filipović volt, a mérkőzés az 5:2-es második negyedben dőlt el, a játék és az eredmény pedig azt sugallják, hogy a kragujevaciak gyorsan kiheverték a kupadöntő sokkját. A Partizan, miután itthon legyőzte a német Spandaut, immár 5 pontos előnnyel tartja a hatos döntő jogát jelentő harmadik helyet. Ötgólos teljesítmény volt Nagyváradon is, ahol a szerb Srđan Aksentijević segítette ennyivel a török Galatasarayt.

Az A csoportban még bonyolultabb lett a helyzet a két horvát gárda győzelmei után. A Jug az utolsó negyedben törte meg az olasz Pro Recco ellenállását, a rijekai Primorje pedig váratlanul súlyos vereséget mért a magyar bajnok Egerre. Ebben a sorozatban gyöngébb csapatok sem szoktak 20 gólt kapni a 32 perc alatt, a Primorje legjobbjai pedig az 5 gólos Sukno és a hármat dobott Radu és Varga Dániel voltak. A horvát csapatok így hárompontos előnyt szereztek a Pro Reco előtt, amit az olaszok a következő fordulóban nullázhatnak le.

A 6. forduló (február 21. és 22.) párjai, A csoport: Barceloneta–Olympiakosz, Eger–Primorje, Pro Recco–Jug. B csoport: Spandau–Partizan, Radnički–Brescia, Galatasaray–Oradea.