2024. április 27., szombat
FUTSAL

Sikeres év a Champions mögött

Évzárót tartott a szabadkai Champions Futsalklub, melyen a klub vezetői, Csizmár Zsolt és Mićo Marijić beszámoltak az elmúlt évi eredményekről. A felnőttférfi-csapat egy királyhalmi tornával kezdte a 2013-as évet, ahol végül bronzérmet szereztek. Februárban a 2001-es korosztály a Pesta Sportközpontban tartott téli ligában az elődöntőig jutott.

– Legnagyobb sikerünket májusban értük el, amikor az U15-ös csapatunk megnyerte a szabadkai községi nagypályás bajnokságot, ami azért is nagy haditett, mivel előtte egyszer sem játszottak a fiúk nagypályán. A 16 mérkőzésből 14-et megnyertünk, 78 gólt lőttünk, és mindössze 20-at kaptunk. A 2013/2014-es bajnoki idényben is versenyben vagyunk az 1. helyért, egy meccsel kevesebbet játszottunk riválisainknál, és a 2. helyen állunk. Hatalmas harc áll előttünk, de remélem megvédjük bajnoki címünket. A 2001-es és fiatalabb korosztály számára zajlik a tizenkét csapatos téli liga, ahol tíz forduló elteltével a 4. helyen állunk, de bízom benne, hogy a bajnokság végéig felkapaszkodunk a dobogóra. Felnőttcsapatunk a tavalyi idényben benevezett a Vajdasági Ligába. Nem tudtuk, mi vár ránk, nagyon nehéz mérkőzéseink voltak, végül a kilenc csapatból a 6. helyen végeztünk. Idén az őszi idényt a 3. helyen zártuk, és harcban állunk a II. ligába való feljutásért. A 2014-es tornák közül kiemelném a pionírok számára január 19-én megtartott megmérettetést, valamint a nyári, balatoni tornát, ahol a lányok mellett a pionírcsapatunk is pályára lép – mondta Csizmár Zsolt.

A női csapat tavaly 94 mérkőzést játszott, a mérleg pedig 67 győzelem, 14 döntetlen, 13 vereség, amihez 351 adott és 98 kapott gól társul. A lányok felnőtt-, ifjúsági és U15-ös tornákon Kisújszálláson, Tolnán, Bécsben, Balatonfűzfőn (dán–magyar nemzetközi torna), Békéscsabán végeztek az első helyen, Sopronban és a kisújszállási jótékonysági tornán másodikak lettek, a vajdasági pionírligában és a vajdasági serdülőkupán pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az eredmények közé tartozik még a mezőberényi 4. és a decemberi bécsi teremtornán elért 8. hely is. A különböző tornák mellett több barátságos mérkőzést is játszottak a lányok a szabadkai Spartacus, a Đurđin, a sziváci Polet, a Bajsa, a Kecskemét, a magyarkanizsai Metalmania és a Kikinda ellen, melyek többnyire szabadkai győzelmekkel végződtek.