2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Első egri győzelem

A vízilabda-Euroliga 4. fordulójában végre nyert az Eger csapata, az első pontokkal azonban alig került közelebb a továbbjutáshoz a nagyon erős A csoportban. Az Eger három negyed után három góllal vezetett a nyeretlen Olympiakosz ellen, az utolsó másodpercekben azonban csak Bisztritsányi kapus bravúrja mentette a pontokat. A Barceloneta még egy szép győzelmet aratott, a 2012-es döntő visszavágóján pedig a világ tavalyi legjobb pólósának kikiáltott Varga Dénes vezette rijekai Primorje idegenben nyert a Pro Recco ellen, amivel csak tovább bonyolította a csoport állását.

A B csoportban a Partizan a két középső negyedben végezte el a feladat nehezét a Galatasaray ellen, és a 7:3-as vezetés után már nem volt vitás, hogy ki nyer. A Spandau nagy meglepetést helyezett kilátásba, hisz félidőben 6:3-ra vezetett a Brescia ellen, a folytatásban azonban az olaszok fordítani tudtak. A Radnički és az Oradea meccsét holnap tartják meg Kragujevacon.

Az 5. forduló (január 29.) párjai, A csoport: Olympiakosz Barceloneta, Primorje–Eger, Jug–Pro Recco. B csoport: Partizan–Spandau, Brescia–Radnički, Oradea–Galatasaray.