2024. április 27., szombat

Ünnepváró kavalkád Zentán

Pénteken délután Zenta központjában is kitárta kapuit az idei Karácsonyi Kavalkád. Már a rendezvénysorozat első napján sokan ellátogattak az ünnepi kirakodóvásárra, ahol a kézművesek ajándéktárgyain kívül a zentai civil szervezetek kiállítóhelyeit is megtekinthetik az érdeklődők, akik a vásár különböző pontjain meggyújtott tűzrakásoknál melegedhetnek fel.

Szombaton délután a Thurzó Lajos Általános Iskola betlehemező csoportja mutatta be pásztorjátékát, majd pedig az elmúlt év folyamán kiváló teljesítményt nyújtó helybéli sportolókat köszöntötte a zentai önkormányzat. Ezután a Zentai Magyar Kamaraszínház ünnepi műsorát tekinthette meg az igencsak nagy számban összegyűlt közönség. Tegnap a Délibáb hagyományőrző egyesület, utánuk pedig a Felsőhegyi Népdalbarátok Klubjának a tagjainak a fellépését nézhették meg a kavalkád látogatói. A karácsonyi rendezvénysorozat ma este a Thurzó Lajos Általános Iskola betlehemezőinek és a Tóparti Asszonykórusnak a fellépésével zárul.

Ma este hét órakor ér véget a Ci-Fi Civil Információs Iroda Mindenki karácsonya elnevezésű jótékonysági akciója is, amely keretében különféle ajándékokat, tanszereket gyűjtenek a rászoruló zentai gyermekek számára. Gyetvai Orsolya, a Ci-Fi iroda koordinátora lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy ez idáig sokan adományoztak ajándékokat: édességeket, plüssbabákat, játékokat és gyümölcsöt a legkisebbek számára, s arra kérte a zentaiakat, hogy az akció végéig hozzanak különféle tanszereket is, hogy az általános iskolába járó szegény sorú gyermekek számára is tudjanak ajándékcsomagokat összeállítani. Az adományok gyűjtésében számos önkéntes is rész veszt. Ők az ajándékok összegyűjtésében, becsomagolásában és szállításában segítenek a szervezőknek. Orsolya ennek kapcsán elmondta, hogy továbbra is várják olyan önkéntesek jelentkezését, akik személygépkocsijaikkal el tudnák fuvarozni a rászorulókhoz az ajándékokat.