2024. május 8., szerda

Aleksandar Šapić lemondott a DP főtitkári tisztségéről

Személyes okokra hivatkozva Aleksandar Šapić hétfőn lemondott a Demokrata Párt főtitkári tisztségéről. A pártból nem lépett ki. A Dragan Đilashoz közeli politikus 2005 óta tagja a DP-nek, 2010-ben a párt belgrádi végrehajtó bizottságának elnöke, 2011 és 2013 között pedig a DP belgrádi bizottságának elnöke. A DP főtitkárává 2013 szeptember 8-án választották meg. Šapić jelenleg Újbelgrád polgármestere.

– Személyes okból mondtam le a tisztségemről, és azt gondolom, ennek elégnek kell lennie. Döntésemről értesítettem a párt elnökét. Továbbra is a DP tagja maradok – nyilatkozta Šapić.

Aleksandra Jerkov, a DP sajtófelelőse megerősítette Šapić lemondási szándékát, és a párt főbizottságának január 18-ai ülésén hoznak majd döntést róla. Hozzátette, hogy azt még nem tudni, hogy ugyanazon a napon megválasszák-e az új főtitkárt.

Az egykor vízilabdázó Šapić a sajtóban több botrányos kijelentéséről ismert, Twitter-profilján prostituáltakhoz hasonlította az újságírónőket, Sebastian Kurz osztrák politikus nevével viccelődött, őt tartják felelősnek egy újbelgrádi elhibázott befektetésért, amit ő Dragan Đilas felelősségére hárított, valamint meggyűlt a baja az egykori vízilabdaklubjával, a Crvena zvezdával is, amely szerint ő a felelős a vízilabdaklub tartozása és számlájának zárolása miatt.