2024. április 27., szombat

Szilveszteri buli az ovisoknak

Az újvidéki óvodákban, az idén is, immár tizedik alkalommal, hagyományosan szilveszterezést szerveznek a kicsiknek.
– Ezt a kezdeményezést azzal a céllal indítottuk, hogy egyrészt a kicsiknek is lehetőségük legyen kellőképp szilveszterezni, másrészt, hogy a szülőknek segítsünk abban, hogy amennyire lehetséges manapság, a mindennapi nehézségek ellenére, egy kis nyugodt kikapcsolódást biztosítsunk nekik olyan értelemben, hogy ne kelljen arra gondolniuk, hogy mi lesz a gyerekkel, ha szilveszterezni mennének – mondja Ruža Pajantić, a Radosno Detinjstvo gyermekintézmény sajtófelelőse.

Bár az óvodákban hétfőtől, december 23-ától kezdődik a téli szünidő, csak azok a létesítmények dolgoznak, ahol a legnagyobb igény mutatkozik a gyerekek vigyázására. A szilveszterezésre még a jövő hét folyamán is lehet jelentkezni.

– Főként a nagycsoportosoknál és az iskoláskor előtti csoportoknál van a legtöbb jelentkező. Tavaly mintegy 20 kis szilveszterezőnk volt, az idén többre számítunk. Mindaddig, amíg le nem zárul a jelentkezés, nem tudni, hogy melyik óvodában lesz megszervezve a szilveszterezés. Minden bizonnyal abban a létesítményben, amelyikben a legnagyobb az érdeklődés.

A gyerekeket az év utolsó napján, december 31-én 19 órakor kell elhozni az óvodába, és a szülők másnap délelőtt 10 óráig jöhetnek el értük. Kreatív és érdekes programokkal teli színes műsort szerveznek nekik. Részletesebb információkat az érdeklődő szülők az óvónőktől kaphatnak. A kicsik szilveszterezése 2000 dinárba kerül, amely három étkezést foglal magába, ünnepélyes vacsorával, és másnap délelőtti reggelivel.