2024. április 27., szombat
újvidék

Közvállalati kombival kampányolnak?

A Demokrata Párt felszólította Miloš Vučević polgármestert, mielőbb adjon magyarázatot arra, hogy a Városi Kertészet közvállalat gépkocsiját miért használják a Szerb Haladó Párt kampányaktivitásaiban. A kombit Hódságon (Odžacin) lencsevégre kapták, a demokraták szerint a haladók pofátlanul használják a közös forrásokat kampánycéljaikra, a Városi Kertészet tavaly 136, 5 fél millió dinár adóssággal zárta az évet, az idén évzáróként 225 milliós veszteséggel számolnak. A demokratákat az érdekli, hogy a polgármester meddig akar még éppen ennyire gőgösen viszonyulni az újvidéki polgárok tulajdona iránt?

A párt állítására a Városi Kertészet közvállalat közleményben reagált, tagadják, hogy a kombit a hódsági választási kampány során használták volna a haladó párt reklámcéljaira. A jármű valóban Hódságon volt a haladók nagygyűlése előtt néhány órával, a ratkovói (Hódság községhez tartozó falu) Neven kiskereskedéssel üzleteltek – ez a cég gyártja a koszorúk kereteit. A közvállalat sofőrje áruért ment a környékre, útközben megállt Hódságon enni, ezt nem is tilthatják meg neki, de nem is akarják megtiltani. A kombi jelenlétének semmi köze a haladó nagygyűléséhez, véletlen egybeesés. Az adósságaikra vonatkozó állítással kapcsolatban azt mondják, hogy a hatalmas tartozás éppen a demokrata cégvezetés ideje alatt halmozódott fel, időre van szükségük ahhoz, hogy lábra állhassanak. Közleményükben kitérnek arra is, hogy 2012. szeptember 1-jén az akkori cégvezetés egyetlen nap alatt 130 munkást alkalmazott, ugyanis ennyien kaptak munkát a Városi Kertészetben.
A demokraták ebben is találtak kivetnivalót, újabb közleményükben rámutattak arra, hogy Ratkovo Hódságtól délebbre található, így a sofőr semmiképpen sem állhatott meg útközben enni. Továbbra is azt állítják, hogy a Szerb Haladó Párt az adófizető polgárok pénzével visszaélve kampányol. Követelik a Városi Kertészet közvállalat vezetőségének menesztését, gőgös, pökhendi viselkedésük, valamint szakértelmük hiánya miatt!