2024. április 27., szombat

Bővül a szennyvízhálózat

Adán az önkormányzat és a II. helyi közösség 11,2 millió dinár tartományi támogatást nyert csatornázásra és a tervek kidolgozására

Adán tovább bővül a szennyvízhálózat, miután a helyi önkormányzat és a II. helyi közösség közösen két pályázaton is támogatást nyert erre a célra a tartományi mezőgazdasági titkárságnál, összesen 11, 2 millió dinárt. Ebből 2 millió dináros vissza nem térítendő támogatást fordítanak a II. helyi közösség területére a leendő szennycsatorna tervdokumentációjának kidolgozására.

Bilicki Zoltán polgármester hangsúlyozta: Ada és Mohol egész területére elkészültek az ötlettervek, és két hónapja belekezdtek a főtervek kidolgozásába is. Várhatóan december végéig 6 kilométernyi szakaszra készül tervdokumentáció. Mint mondta, a tartománytól nyert 2 millió dináros támogatás a II. helyi közösségben további 30 kilométernyi utcaszakasz főtervének kidolgozására lesz elég.
A tartományi mezőgazdasági titkárság további 9,2 millió dináros támogatásából viszont Tobán városrészben, mégpedig az Október 8., a József Attila és a Marko Miljanov utcában épül ki az utcai szennyvízcsatorna. Varga Elfride helyi közösségi titkár elmondta: nagy örömükre szolgál, hogy 10 éves késlekedés után a Tobán városrészben teljes egészében kiépül az utcai szennycsatorna, miután a helyi közösség még 2002-ben önerőből kiépítette a fővezetéket. A titkár megjegyezte, hogy a II. helyi közösség az utcai szennycsatorna kiépítéséhez szükséges tervdokumentációt már 2003-ban elkészíttette, de ezeket azóta kétszer is módosítani kellett a törvényes szabályozások változása miatt.