2024. április 27., szombat

A tudás szinergiája

Reklámkampány esettanulmány-versenyt szervezett a Mercator

Újvidéken, a Matica Srpska Galériájában a Tudás szinergiája néven versenyt szervezett a Mercator. A nagykereskedelmi üzletlánc húsvéti reklámkampány esettanulmányait bemutató egyetemi hallgatókból álló 14 csoport az ország több városából érkezett Újvidékre. Az egyetemisták a Szabadkai Közgazdasági Kar Újvidékre kihelyezett tagozatáról, a Belgrádi Egyetem Közgazdasági Karáról, a Niši Egyetem Közgazdasági Karáról, a Kragujeváci Egyetem Közgazdasági Karáról, az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karáról és a Belgrádi Egyetem Agrár-közgazdasági Karáról vettek részt a megmérettetésen. A verseny lehetővé tette a hallgatók számára, hogy igazi kihívással szembesüljenek, és a marketing terén szerzett tudásukat a gyakorlatban is alkalmazni tudják. A fiatalok munkáját szakemberekből álló hattagú zsűri véleményezte: Stanka Pejanović a Mercator igazgatói bizottságának a tagja, Milena Štular a Mercator marketing igazgatójának a munkatársa, Voja Žanetić a Mosaic ügynökség kreatív tervezésének igazgatója, Miša Brkić gazdasági témákkal foglalkozó újságíró, dr. Božo Mihajlović a Podgoricai Egyetem Közgazdasági Karának a professzora, és dr. Nenad Brkić a Szarajevói Egyetem Közgazdasági Karának a professzora.

– Ezzel a versennyel szeretnénk elősegíteni az egyetemi hallgatók tehetségének a kibontakoztatását. Két évvel ezelőtt már szerveztünk hasonló kampány témájú versenyt. Most úgy döntöttünk, hogy az ország összes állami közgazdasági karát bekapcsoljuk a megmérettetésbe. A nyertes csapat esettanulmányát átültetjük a gyakorlatba a húsvéti reklámkampányunkban. Ez mellett az első három csapat pénzjutalomban is részesül – nyilatkozta Stanka Pejanović, a zsűri elnöke.
– Az egyetemi hallgatók bevonásával a komoly cégek a nyugati országokban rendszeresen szerveznek ehhez hasonló versenyeket. A minőség és a kreativitás összevonásával a fiatal tehetségek megmutathatják a szakmai rátermettségüket, és a jövőben akár munkát is kaphatnak az adott cégnél.