2024. április 27., szombat

A fiatalok összefogtak az egészségházzal

Valkaisoron átadták a felújított orvosi rendelőt

Megújult Valkaisoron az orvosi rendelő a helyi fiatalok és az adai egészségház összefogásának eredményeként, miután 50 000 dinárból többek között laminált padlót fektettek le, válaszfalat szereltek fel az orvosi és nővérszoba kialakítására, befestették az ablakokat, valamint kívül-belül bemeszelték az épületrészt.

Dr. Tóth Barna Elvira, az adai egészségház igazgatója pénteken a falubeliek jelenlétében ünnepélyesen átadta a felújított rendelőt. Az intézmény vezetője elmondta: néhány éve készülnek már a rendelő felújítására, de pénzhiány miatt ez korábban nem sikerült. Szeptemberben azonban a helybeli fiatalok 300 eurót ajánlottak fel az orvosi rendelő felújítására, amit az intézmény kiegészített, és közel 50 000 dinárból elvégezték a beruházást. Az igazgatónő azt ígérte, amennyiben felsőbb utasításra nem kell beszüntetni az egészségügyi ellátást Valkaisoron, akkor az orvos, dr. Vastag Krisztián továbbra is hetente három-négy alkalommal kilátogat a faluba.
A valkaisori fiatalok két alkalommal szerveztek retró bulit az ifjúsági otthonban, ahol összesen 200 helybeli és vidéki vendég jelent meg. A rendezvényekből befolyt pénzt a falura költötték, mégpedig 300 eurót ajánlottak fel a rendelő felújítására, létrát vásároltak, és megjavíttatták a rossz székeket az ifjúsági otthonban. A rendezvényeket Gulyás Boja Rózsa és férje, Gulyás Zoltán kezdeményezésére és támogatásával szervezték meg. A szervezésben részt vett: Gyarmat Klementina, Perpauer Zsuzsanna, Pató Zoltán, Pató Zita, Gyarmat Zoltán, Gyarmat János, Nagypál Szabolcs, Varga Magdolna, Nagy Krisztián, Csuzdi Csilla, Horvát Gabriella, Boros Gyevi Tibor, Papp Attila, Perpauer Károly, Perpauer Ilona, Pató Aranka és id. Pató Zoltán.