2024. április 27., szombat
ÚJVIDÉK

A tűzoltók és a mentőegységek napja

Az újvidéki tűzoltólaktanyában tegnap megünnepelték a tűzoltók és a mentőegységek napját, diákokat láttak vendégül, és az önkormányzat képviselői is meglátogatták őket.

Siniša Sević képviselő-testületi elnök sok sikert és minél kevesebb bevetést kívánt a tűzoltóknak. Emlékeztetett arra, hogy az első professzionális újvidéki tűzoltóbrigád 1923-ban alakult meg. – A brigád a várossal egyforma ütemben nőtt, laktanyájuk mára szűkké és nem megfelelővé vált. Az önkormányzat azt tervezi, hogy legkésőbb jövőre megoldja a tűzoltólaktanya problémáját, a helymeghatározási eljárás, valamint az építkezési engedély beszerzése folyamatban van. A következő egy-két évben számíthatunk arra, hogy a város korszerűen felszerelt, tűzoltó-mentő központot kap, valahol az Európa sugárút mentén – jelentette be az elnök.
Újvidéken most 155 tűzoltó teljesít szolgálatot, a dél-bácskai körzetben dolgozó kollégákkal együtt számuk 342. Még száz tűzoltóra lenne szükség ahhoz, hogy a brigád a maximális teljesítményt tudja nyújtani, felszerelésből is hiány van, noha az önkormányzat nemrég 30 millió dinárt fordított ilyesmi beszerzésére.