2024. április 27., szombat

Felújították a kórház tetőszerkezetét

A munkálatokra a városi költségvetésből 6 millió dinárt különítettek el

A Szabadkai Közkórház épületén még szeptemberben megkezdték a felújítási munkálatokat. Az igazgatóság, illetve a kórház főbejáratát biztonsági állványokkal barikádozták el, hogy nekilássanak a tetőszerkezet javításának. A munkálatokat a napokban befejezték, már csak az állványok elbontása maradt hátra.

A felújított részen a tetőszerkezet az elmúlt években többször is beázott (Fotó: Molnár Edvárd)

A felújított részen a tetőszerkezet az elmúlt években többször is beázott (Fotó: Molnár Edvárd)

A munkálatok már nélkülözhetetlenek voltak, ugyanis a tetőszerkezet a műtőtermek felett az elmúlt években többször is beázott.
– A műtőrészleg tetőszerkezetének felújítása már nagyon szükséges volt, hiszen jelentősebb esőzések és jelentősebb hóesések alkalmával folyamatosan beázott. Éppen ezért a műtőtermekben a munka nehézkessé vált. Emellett a tetőszerkezet egyes részei annyira rossz állapotban voltak, hogy az alatta elhaladó polgárok biztonsága is veszélybe került – áll abban az írásos válaszlevélben, amelyet kérdéseinkre válaszolva a kórház sajtóosztályától kaptunk. Mint kiemelték, a tetőszerkezet egyes részei azbesztlapokkal voltak befedve, a tetőszerkezet javítása során ezt a réteget is eltávolították.

A kórház a tetőszerkezet legutóbbi beázása után a város vezetőségéhez fordult, hogy segítsenek a gondok megoldásában, így ebben az évben a városi költségvetésből 6 millió dinárt különítettek el a munkálatok elvégzésére.