2024. április 26., péntek

Részeg csendőr lőtt egy nőre, mert az túl lassan hajtott

Őrizetbe vették azt a 31 éves niši csendőrt, akit azzal vádolnak, hogy e hónap 18-án rálőtt egy nőre, és megsebesített őt, mert gépjárművével le kellett miatta lassítania. A Blic napilap értesülése szerint Stanko S., az őrizetbe vett csendőr bevallotta tettét, de azzal védekezett, hogy olyan részeg volt, hogy nem tudta, mit tesz. Megtalálták az általa használt pisztolyt és a szürke Fiat Stilo típusú gépkocsiját is. Harmincnapos előzetes letartoztatásba helyezték.

Az incidens október 18-án történt a niši repülőtérre vezető körforgalomban, ahol a csendőr gépkocsijából rálőtt a 35 éves A. D.-re, aki kiskorú gyermekei részére indult vacsorát vásárolni. A nő azzal bőszítette fel az ittas csendőrt, hogy a megengedett sebesség szerint közlekedett, és a férfi miatta lassítani kényszerült. A lövés a nő vállát érte.
A niši rendőrség öt napon keresztül kutatott a gépkocsi után, amelyből rálőttek a nőre, mintegy 500 szürke Fiat Stilo márkájú gépkocsit vizsgáltak meg, mire rátaláltak a csendőr gépkocsijára.
A rendőrség szerint már a lövés leadása is arra utalt, hogy az elkövető jártas a fegyverhasználatban, mivel pár másodperc alatt letekerte a gépkocsijának az ablakát, elővette fegyverét, és leadta a lövést a mozgó járműből, majd továbbhajtott. A. D.-t csak az mentette meg a biztos haláltól, hogy a golyó előbb a gépjármű ablakkeretét érte, s így lelassult. A nőt megműtötték, de még mindig sokkos állapotban van.
– Délután hat körül vacsoráért indultam a gyermekeknek. Amikor kijutottam a körforgalomból, mögöttem termett egy szürke Fiat őrült sebességgel, és dudálni kezdett. Sávot váltottam. A gyalogátkelőnél megelőzött. A következő, amire emlékszem, a fájdalom a vállamban, és az üvegtörmelékekre a számban és a szememben. Láttam, hogy vérzik a kezem, és akkor fogtam fel, hogy rám lőttek. Állandóan kísértenek a szörnyű képek, remegek, ha arra gondolok, hogy mi történhetett volna, hisz legtöbbször a kiskorú gyerekeim is velem tartanak a bevásárláskor. Rám lőtt, meg akart ölni – mesélte A. D.
A rendőrök szerint a nőnek szerencséje volt, hogy a golyó az ablak keretét érte először, így lelassult és irányt változtatott.