2024. április 27., szombat

Interaktív tábla a horgosi iskolában

Több mint kétszázezer dinár tanfelszerelésre

A hátrányos helyzetű diákok oktatásának megkönnyítése céljából a horgosi Október 10. Általános Iskola a NIS pályázat elnyerésével a közelmúltban tanfelszerelést vásárolt. Az igazgató, Goran Nikičić elmondása szerint több mint kétszázezer dinárt költöttek vetítőgépekre, CD-lejátszóra, füzetekre, ceruzákra, rajzfelszerelésre. A legnagyobb értékű beruházás a környékben újításnak számító interaktív tábla. Az igazgató hozzátette, hogy a műszaki eszközök nemcsak a hátrányos helyzetű diákok, hanem az egész iskola számára elérhetők.

Dimović Zoltán pedagógiai asszisztens már több éve segíti a problémás diákok felzárkóztatását a horgosi iskolában. Elmondta, hogy egy osztályban több olyan diák is akad, aki iskolatáska, füzet és ceruza nélkül jár az iskolába.

– Ha nincs mivel dolgozniuk, nem tudnak bekapcsolódni a munkába, zavarják az órát, ezáltal a tanárt és a többi diákot is. A felszerelést az iskolában tartjuk, haza nem vihetik, épp azért, hogy ne forduljon elő, hogy elveszíti, vagy másnap nem hozza magával – nyilatkozta Dimović.