2024. április 26., péntek

November 10-ig lehet jelentkezni a betlehemijászol-kiállításra

Nyílt pályázatot hirdet az idei bethlehemijászol-kiállításon való részvételre a Magyar Kézművességért Alapítvány az Ipartestületek Országos Szövetségével (IPOSZ), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműipari Tagozatával, a Népművészeti Egyesületek Szövetségével és a Ciszterci Egyházközséggel együttműködve.

A nevezési határidő 2013. november 10. A pályázók a zsűri döntése alapján kapnak lehetőséget a bemutatkozásra a kiállításon, 2013. december 13-tól egy hónapon keresztül az újbudai kulturális városközpont kiállítótermében.
A kiállításon való részvételre hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek, kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek egyaránt jelentkezhetnek.
Pályázni természetes alapanyagok felhasználásával készült népművészeti, képző- vagy iparművészeti munkával, a betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő alkotással illetve az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakkal lehet.
További információ az alapítvány www.amka.hu honlapján található.