2024. május 8., szerda

Temerini megemlékezés

Temerinben vasárnap délután a Nyugati temető kopjafájánál együtt emlékezett meg a VMDP és a VMSZ az 1849. október 6-án kivégzett honvédtisztekről, valamint a magyar forradalom és szabadságharc hőseiről. Megemlékező beszédet Guszton András, a VMDP körzeti szervezetének és a község képviselő-testületének elnöke mondott, majd így folytatta:

– Sokszor az az érzésem, hogy a magyar nemzetnek a történelme állandó szabadságharc a saját buktatóival, illetve sikereivel. Nem nyertünk meg minden harcot, de amikor nem is győztünk, akkor is erősebben kerültünk ki a megpróbáltatásokból és vittük tovább ezt a küzdelmet és maradtunk meg ezeken a tájakon immár több mint egy évezrede. Láthatjuk, hogy a mai magyar kormánynak az immár három és fél éves regnálása is sajátságos szabadságharc az Európai Unió nagyhatalmai ellen. Mindenkinek azt ajánlom, hogy segítsük ezt a küzdelmet, mindenekelőtt azzal, hogy feliratkozunk a magyarországi választói névjegyzékre, és szavazunk, amikor erre sor kerül. Tudom, hogy Temerinben sokan különbözőképpen teszünk ezért, hogy minél több magyar állampolgár, szavazópolgár legyen, ha nem is egyformák az eszközök, hiszem, hogy a cél közös. A cél az, hogy végre-valahára megvalósuljon a magyar nemzet határok nélküli politikai integrációja – mondta.
A megemlékezés koszorúit elhelyezte a kopjafánál a VMDP nevében Guszton András, a VMSZ nevében Csőke Csaba, a Szirmai Károly pedig MME nevében Nagy Sándor. A megjelentek a dalárda közreműködésével elénekelték a magyar és a székely himnuszt.