2024. április 27., szombat
SZABADKA

Mérgezik a kutyákat, macskákat

Környékünkön: a Sonja Marinković és a Május 1-je utcában a kutya- és macskatulajdonosok kétségbe vannak esve. Hétfőn reggel több macskatulajdonos fedezte fel kétségbeesve, hogy az éjjel megmérgezték házi kedvencüket. Valaki az utcán szórta szét, rejtette el valószínűleg a fűben, bokrok tövében a mérget.

Az egyik család mindig csak néhány percre engedi ki kutyáit a lebetonozott csöppnyi udvarról az utcára, hogy szaladozzanak a füvön, de hétfőn délelőtt ez is elegendő volt ahhoz, hogy az egyik falánk kutyusuk belekóstoljon a valószínűleg igen csábító formában tálalt méregbe. A gyors állatorvosi beavatkozásnak köszönhetően remélhetőleg életben marad, ám a szomszédságban egy másik eb állapota még mindig válságos.

Kedd reggelre virradóra újabb macskák estek áldozatul, egyik szomszédasszonyom két házi kedvencét siratja. Nem messze tőlünk egy farkaskutya kimúlt teteme hevert az utcán. A környék lakói nem értik, hogy ki az az elvetemült ember, aki ilyesmit csinál. Mi célja volt vele? Idegesíti a kutyaugatás, macskanyávogás? Csak pusztán emberi gonoszság vezérli? Egy szomszédban az is felmerült, lehet, hogy a kutyáknak szánták a mérget, majd amikor egyik-másik házban elpusztul az eb, betörnek a házőrző nélkül maradt otthonba.

A közelünkben egy általános iskola is működik, ahova csak alsó tagozatosok járnak, a játék hevében olyan sok minden történhet, isten ments, hogy gyerek kezébe, szájába kerüljön a méreg!
Nem hivatalos információink szerint a rendőrök és a kommunális felügyelőség munkatársai is jártak a helyszínen.