2024. április 26., péntek

Új igazgató az újvidéki Szabad Vámövezet élén

A Szabad Vámövezet részvényeseinek gyűlésén leváltották Srđan Egić eddigi igazgatót, helyét Nenad Barac foglalhatta el, aki az Új Szerbia képviselője a városi hatalmi koalícióban. Az ülésen kinevezték a Szabad Vámövezet felügyelőbizottságát és az elnökét is. A felügyelőbizottság új elnökévé Goran Višnjićet választották, aki egyben a Városépítészeti Intézet igazgatója is – írja a Radio 021 internetportálja.

Srđan Egić volt igazgató nem kívánta kommentálni a történteket, csak annyit jelentett ki, hogy egy működőképes, jól üzletelő vállalatot hagyott hátra az új vezetésnek.
– Kiköltöztem az irodámból, az asztalomon otthagytam az igazgatói  tisztség átadásáról szóló jegyzőkönyvet, ebben többek között az is olvasható, mennyi pénz van jelenleg a vállalat számláján, és mennyi ingatlannal rendelkezik a Szabad Vámövezet – mondta Srđan Egić a minap megtartott gyűlés után.

Goran Višnjić, a felügyelőbizottság új elnöke szerint a vállalat igazgatói struktúrájának a változása nem politikai alapon történt, mert az új városi hatalom már egy éve irányítja a várost.
– Senki sem akart egy-két héten belül leváltani mindenkit, itt szisztematikus megoldásokról beszélhetünk, látszik, mennyi idő telt el a városi hatalomváltás óta. Ez csak annak bizonyítéka, hogy mindent törvényes módon hajtunk végre – mondta Višnjić.

A Szabad Vámövezet részvényeseinek az ülése azonban nem múlt el incidens nélkül. Délelőtt kilenc órára hívták össze a gyűlést, ekkor azonban három ismeretlen ember jelent meg, akik azt állították, hogy biztonsági emberek, és felhívták a részvényeseket, hogy a gyűlést délután egy órára halasztották. Az egybegyűlt emberek kihívták a rendőrséget, ők pedig eltávolították a hívatlan vendégeket.

– A rendőrség a helyszínre sietett, és minden a legnagyobb rendben zajlott. Megtartottuk a részvényesek gyűlését, elfogadtuk a tervezett döntéseket – megváltoztattuk a vállalat alapszabályzatát, valamint kineveztük az új felügyelőbizottságot – mondta a Barac.

Srđan Egić volt igazgató azt állítja, nem tudja, mi történt a részvényesek gyűlésén, hiszen ő nem részvényes, és nem is volt az Újvidéki Vásár épületében, ahol a Szabad Vámövezet székel.
Nenad Barac, az új igazgató, az Új Szerbia képviselője a városi parlamentben, e párt pedig a haladók körül kialakult koalíció része. Barac az Atrijum kávézó tulajdonosa.