2024. április 26., péntek

Teherautó csapódott be két házba

Szerda hajnalban egy teherautó rohant bele két családi házba Ürögön. A baleset idején a házak lakói, így egy kétéves gyerek is a házban aludt. Nem hivatalos értesülések szerint a loznicai rendszámtáblájú kamion sofőrje elaludt a kormány mögött, majd a szemközti sávba áttérve két telek udvarán átvágva egy családi ház oldalába vágódott. A balesetben nem történt személyi sérülés.

A teherautó a Radulović és a Stefanović család udvarát tarolta le, nagy anyagi kárt okozva. Mint ismeretes, Ürögön gyakran történnek közlekedési balesetek, mert a helység központján halad át az Újvidék és Šabac közötti főút.

Az ürögiek már számtalanszor panaszkodtak a nagy forgalom, az elviselhetetlenen zaj és a gyakori közúti balesetek miatt, de a hatóságok minden alkalommal elvetették a kerülőút megépítésének ötletét. Mint azt a helyi lakosok megjegyzik, naponta 20–25 ezer jármű halad át az úton és a közlekedők többsége nem tartja be a közlekedési szabályokat. Beszámolójuk szerint már 20 éve várnak a kerülőútra, s eközben évente történik egy halálos baleset.

Az elmúlt néhány év során harmadszor sodródott be teherautó az udvarokba. Először három udvaron keresztül vágott át egy kamion, két évvel ezelőtt pedig egy épületbe csapódott, amelynek következtében két személy életét vesztette.

Az ürögiek a szerdai szerencsétlenséget követően bejelentették, lezárják az utat, ha az illetékesek nem oldják meg a problémát.