2024. április 27., szombat

A rendőrség két kiskorút gyanúsít a szabadkai gázolásos rablásokkal

Mint szombaton beszámoltunk róla, a hétvégén Szabadkán két fiatal szabadkai fiún autós zaklatók áthajtottak egy lányt pedig az autó után kötöttek és úgy kínozták. A szabadkai rendőrség vasárnap kiadott közleményében az áll, hogy két kiskorút gyanúsítanak a (nem csak) szabadkaiak körében nagy felháborodást kiváltó esettel kapcsolatban. Az egyikük egy 14 éves szabadkai fiatal, akit előállítottak, a másik gyanúsított még szökésben van.

A közlemény szerint rablás és rablási kísérlet elkövetésével terhelik őket – szombat hajnali 2 óra 20 perc és 2 óra 40 között három különböző helyszínen támadtak rá három személyre a szabadkai Vasutas és Kertváros helyi közösségek területén. A közlemény így fogalmaz: „alapos a gyanú, hogy a személygépkocsit hajtó kiskorúak a sértettekre autóval támadtak, a fizikai leszámolás után pedig a sértettektől elvették a pénzüket és a mobiltelefonjaikat”.

Majd folytatják: „a két 18 éves sértett esetében a Szabadkai Kórházban súlyos testi sérüléseket állapítottak meg, a megtámadott nő, akitől a gyanúsítottak ellopták a táskáját, leesett a kerékpárjáról, és könnyebb testi sérüléseket szenvedett”.

A 14 éves előállított ellen a bíróság 30 napig terjedő előzetes letartóztatást rendelt el, a szökésben lévő társa ellen pedig, miután megtalálta őt, a törvényes előírásnak megfelelően jár majd el a rendőrség, áll a rendőrségi közleményben.